Koninklijke Horeca Nederland heeft een nieuwe directeur gevonden

De opvolger van Dirk Beljaars, als directeur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), is bekend. Per 1 oktober 2024 neemt Udo Delfgou (53 het stokje over als de nieuwe algemeen directeur van dé branchevereniging voor de horeca. Delfgau is nu nog directeur van INretail, de branchevereniging van de non-food retailsector.

Delgau zet zich al meer dan 20 jaar in voor de belangen van ondernemers in de retailbranche. Daarvoor vervulde hij diverse managementfuncties bij verschillende bedrijven. Daarnaast zette hij zich de afgelopen jaren op lokaal niveau in als bestuurder van diverse sportverenigingen. Ook is hij politiek actief als bestuurslid in Houten. De overstap naar het directeurschap van KHN was een logische volgende stap.

KHN stelt in een persbericht: “Udo staat bekend als een echte verbinder. Hij is enthousiast, begrijpt de uitdagingen waar ondernemers mee te maken hebben en kent het politieke speelveld. Met zijn ruime ervaring in de non-foodsector en zijn strategische visie, wil Udo samen met zijn nieuwe team de toekomst van KHN verder vormgeven als een verbindende, gastvrije, resultaatgerichte en toekomstbestendige vereniging.”

Udo Delfgou: “Met ruim 20 jaar ervaring als directeur bij INretail heb ik enorm veel zin om mijn ervaring met verenigingen, de uitdagingen van leden, de relevantie van een lidmaatschap en de kracht van belangenbehartiging in te zetten voor de meest gastvrije sector die er is: de horeca. Vanaf oktober maak ik graag zo snel mogelijk kennis met de medewerkers, leden en stakeholders van KHN om te horen wat er leeft. Samen met hen wil ik kijken hoe we er een nog mooiere sector van kunnen maken dan het nu al is. Ik kijk er enorm naar uit om mij vanaf oktober in te mogen zetten voor deze prachtige branche.”

KHN-voorzitter Marijke Vuik over de benoeming: “Wij zijn ontzettend trots dat Udo per 1 oktober als algemeen directeur start en kijken enorm uit naar zijn komst. Met zijn ruime ervaring en verbindende kwaliteiten, heb ik er alle vertrouwen in dat hij samen met het team vorm zal geven aan de ambities van onze branchevereniging. Er liggen grote uitdagingen voor onze branche, bijvoorbeeld als het gaat om minder regeldruk, innovatie en realistische duurzaamheids- en gezondheidsambities. Zijn ervaring met het verenigingslandschap, zijn netwerk en zijn kennis van het politieke speelveld zullen hierbij van grote toegevoegde waarde zijn.”

Bron en meer informatie: www.khn.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *