Karaokebar ‘Duke of Tokyo’ beste concept Entertainment + meer Entree Awards

De jaarlijkse Award-uitreiking van Entree biedt inzicht in de nieuwste trends en inspiratie in de brede horecasector. De karaoketrend breekt eindelijk ook door in Nederland. Het mooie totaalconcept Duke of Tokio in Rotterdam, winnaar in de categorie Entertainment, heeft zeker bijgedragen aan deze opmars. Op het gebied van jaarrond terrassen biedt Grandcafé Van Heeckeren op Ameland een voorbeeldfunctie.

Op 2 december zijn in Theater Amsterdam de Entree Awards uitgereikt: vakprijzen voor de beste nieuwe bars, restaurants, hotels en horecaprofessionals. De verkiezing is een initiatief van het onafhankelijke horecaplatform Entree Magazine. We lichten hier onder enkele awardwinnaars uit die qua concept een inspiratiebron kunnen zijn voor de recreatiesector.

Duke of Tokyo (foto: Tatiana van Waveren)

Beste New Entertainmentconcept: Duke of Tokyo

De mix tussen iets doen en horeca smelt steeds vaker samen. In deze categorie keek de jury naar concepten waarbij de gast actief meedoet. Denk aan iets sportiefs of karaoke, omgeven door goede horeca. In dit type horeca versterken de twee elementen elkaar waardoor de verblijfsduur van gasten langer wordt.

Uit het juryrapport: “Bij deze derde, en grootste vestiging van Duke of Tokyo in Rotterdam voel je de jarenlange ervaring, gecombineerd met een vernieuwingsdrang en grenzeloze ambitie van de ondernemers. Aan de cocktailbar en private karaoke-rooms is een Japans toprestaurant toegevoegd: Izakaya Duki. Dit maakt het trendsettende karaoke-concept helemaal af en zorgt voor de winst in deze categorie.”

Meer informatie: www.dukeoftokyo.com

Terras Van Heeckeren Ameland

Beste Jaarrond Terras: Van Heeckeren Ameland

Van Heeckeren Grandcafé zit in het centrum van Nes op Ameland. Gasten kunnen hier het hele jaar door buiten op het terras zitten en doen dat ook. Eigenaar Harold van Workum koos er een aantal jaren geleden voor om de buitendeuren enkele meters naar binnen te plaatsen en het terras van Van Heeckeren Grandcafé te vergroten tot 250 zitplaatsen. Zo’n 80% van de omzet komt uit het terras.

Uit het Juryrapport: “Knapperende vuurtjes, comfortabele banken, sfeervolle hoekjes … als je hier eenmaal bent neergestreken, wil je nooit meer naar huis. Wij niet in ieder geval. Snel op- en afschalen heeft Van Heeckeren tot een hogere kunst verheven. Bij topdrukte creëren ze in recordtempo extra zitplekken, maar als het rustig is (al komt dat vast nauwelijks voor) is het hier ook stikgezellig zitten. De originele mais/popcornpannetjes die kinderen zelf in het vuur mogen steken, vonden we een absolute topper. Heel erg leuk en origineel!”

Best New Boutique Hotel: Blendin Bloemendaal

Het luxe boetiekhotel Blendin van Jeroen Postma is te vinden in de duinen van Bloemendaal en opende in maart 2024. Er zijn 49 kamers met natuurlijke strandkleuren en ronde vormen. Er is een bar voor ontbijt, koffie of cocktails. Op de eerste verdieping van het bijgebouw zijn ook nog drie suites, een sauna en een infinity pool op het dak. Het is een hotel met een storyline, op basis van de boeken van de natuurkenner Jac P. Thijsse.

Uit het juryrapport: “Blendin Bloemendaal zet een prachtig doordacht concept neer dat het verhaal van JP Thijsse en de omliggende natuur ademt. Het hotel combineert kunst, literatuur en de natuurlijke omgeving op een manier die een diepe indruk achterlaat bij bezoekers. Gasten krijgen bij aankomst het gevoel even in een andere wereld te stappen, waar elk detail – van typemachines tot kunstobjecten – zorgvuldig is afgestemd om dit verhaal te ondersteunen. De ‘slow application’-benadering zorgt voor een ontspannen beleving, wat een bijzondere ervaring biedt voor wie rust en inspiratie zoekt.”

Overzicht Entree Award Winnaars:

In onderstaande lijst vind je alle winnaars van een Entree Award, met een link naar méér informatie op de website van Entree Magazine.

Iris Kranenburg (Hoofdredacteur Entree Magazine) reikt de Award voor ‘horecaondernemer van het jaar’ uit aan Robin Bravenboer (m). (foto: Pim Ras)

Horecatrends

Iris Kranenburg, juryvoorzitter en hoofdredacteur van Entree Magazine, zag weer veel horeca-ontwikkelingen bij de genomineerden. “In steeds meer restaurants wordt de playlist vervangen voor een dj die al tijdens het diner start met draaien. Dinergasten blijven langer hangen en bestellen alsnog die cocktail. Bovendien biedt een nieuwe groep gasten zich aan voor een drankje en bites. Deze trend zal zich naar verwachting verder ontwikkelen.”

Ook rooftops zijn on trend volgens Kranenburg: “Wie een bezoek brengt aan New York of Londen vertrekt niet zonder een bezoek aan een goede rooftop. Inmiddels telt ook Amsterdam serieus mee. In korte tijd openden daar meerdere grote rooftops met een wow-factor: Ventuno, Selva, Hasta La Vista, Baby! en LuminAir. Opvallend: ze zijn allemaal te vinden in een hotel.”

Bron en meer informatie: www.entreemagazine.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *