Inzicht in de vakantieplannen van Europese kampeerders in 2024

ACSI onderzocht de vakantieplannen in 2024 van de Europese kampeerder. Voor dit overzicht werden meer dan 17.000 Europese kampeerders geïnterviewd, waaronder 8000 Nederlandse kampeerders. Over heel Europa wordt een groei verwacht van het aantal kampeervakanties.

Mosel-Islands Camping (foto door ACSI)

Vakantieplannen: toename in het aantal kampeerdagen

Kampeerders die meestal met kinderen gaan, zijn van plan om gemiddeld vier keer te gaan kamperen, verspreid over 40 dagen. Degenen die meestal zonder kinderen gaan, verwachten gemiddeld vijf keer te kamperen, verdeeld over 68 dagen. Dit duidt op een toenemende trend in het aantal kampeerdagen vergeleken met voorgaande jaren. Populaire bestemmingen zijn Frankrijk, Duitsland en Nederland, met een opmerkelijke stijging in de populariteit van Italië en andere Zuid-Europese landen, vooral onder gezinnen met kinderen. Dit onderzoek wijst op een robuuste groei in kampeeractiviteiten onder Europese kampeerders voor 2024.

Nederlandse kampeerders gaan weer wat vaker naar het buitenland

Populaire bestemmingen onder Nederlandse kampeerders met kinderen zijn in 2024 nog steeds
Frankrijk, Nederland en Duitsland. Dit jaar is Nederland als bestemming voor kampeerders met kinderen wel weer wat afgenomen ten opzichte van vorig jaar. Bij kampeerders die meestal in andere samenstellingen gaan zijn ook Nederland, Frankrijk en Duitsland populair. In de populariteit van Nederland is in tegenstelling tot gezinnen met kinderen een lichte daling te zien, maar blijft in de top 3.

Op de website van ACSI vind je overzichten van de vakantieplannen van de volgende geografische eenheden:

  • Europa
  • Nederland
  • Duitsland
  • Frankrijk
  • UK en Ierland

Meer informatie: www.acsi.eu/nl/vakantieplannen-2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *