EuroParcs ziet zeer sterke toename van last minute boekingen deze zomer

Europarcs registreert dit jaar een spectaculaire stijging van het aantal last minute boekingen. Met een gemiddelde bezetting van 96% op de parken in het hoogseizoen zorgt dat soms voor een flinke uitdaging. EuroParcs realiseert steeds meer boekingen via het eigen boekingsplatform en het call center.

Van een stabiele 6 tot 8 weken boeken voor aankomst ziet EuroParcs dit jaar een verschuiving naar extreem last minute. “De verwachting was al dat het boekingsseizoen een lastminute karakter zou hebben, maar op deze manier hadden we het zelf ook niet verwacht”, vertelt Rental Sales Director Martin de Boer. “Er zijn dagen geweest waarin we een dag voor aankomst nog 185 aankomsten realiseerden. Wij snappen heel goed dat een dergelijk boekingspatroon voor de operatie op de parken een enorme uitdaging is.”

Flexibele aankomst en vertrek om last minutes te stimuleren

EuroParcs ziet in de last minute gasten een ideale kans op de bezetting op de parken te optimaliseren. Zo worden, alleen voor last minute boekingen, flexibele aankomst een vertrekdata mogelijk gemaakt (niet voor de reguliere boekingen.) De woordvoerder van EuroParcs legt uit: “Daarmee trekken we net nog wat twijfelende boekers over de streep. Het is mede door het succes van deze aanpak dat wij de bezetting op de parken zo hoog weten te houden. De flexibele aankomsten zorgen er bovendien voor dat we een betere spreiding van aankomst en vertrek van gasten op de parken hebben. Dat is bijvoorbeeld weer handig bij de planning voor de schoonmaak van de huisjes.”

Accommodaties voorzien van airco en/of jacuzzi’s zijn op dit moment zeer gewild. Opvallend is ook de toename van boekingen door Duitse gasten. Inmiddels maken zij in het hoogseizoen zo’n 25% uit op het totaal aantal gasten bij de EuroParcs resorts.

bron en meer informatie: www.europarcs.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *