EuroParcs start in Duitsland met duurzame vakantiewoningen aan de Biggesee

EuroParcs gaat dit jaar zijn eerste vakantiepark in Duitsland daadwerkelijk realiseren. Gelegen aan de Biggesee wordt, nabij het historische stadje Attendorn, de vorig jaar overgenomen camping ontwikkeld tot EuroParcs Biggesee met duurzaam gebouwde vakantiewoningen.

High level duurzaamheid

EuroParcs Biggesee is niet alleen een mijlpaal voor EuroParcs Group omdat het de poort voor het bedrijf opent naar de Duitse markt, het vakantiepark onderscheidt zich ook qua duurzaamheid. De vakantiewoningen zijn, zoals Marketing Manager Joeri van Duuren van EuroParcs het omschrijft, ‘High level als het gaat om klimaatvriendelijke oplossingen’: “Een groot deel van de centrale parkeerplaats krijgt een dak met zonnepanelen die de vakantiewoningen in belangrijke mate voorziet van groene stroom. Ook is er woonruimteventilatie met energie-efficiënte warmteterugwinning en geschiedt de energiezuinige koeling van de woonruimtes via airconditioningunits met een multi-split warmtepomp.
Alle gebouwen voldoen hiermee aan de eisen van de Wet Energievoorziening Gebouwen (GEG) van de Duitse wetgeving vergelijkelijkbaar met het AAA+-energielabel zoals we in Nederland kennen.”

Biggesee

EuroParcs Biggesee ligt in het zuiden van het Sauerland in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, aan de rand van het natuurpark Ebbegebergte. De locatie waar het vakantiepark verrijst heeft de vorm van een baai. De natuurrijke omgeving is in trek bij fietsers en wandelaars. De nabij gelegen Biggesee is bijzonder geliefd bij watersporters, waterrecreanten en vissers en het dichtbij zijnde stadje Attendorn staat, buiten zijn historisch-culturele meerwaarde, bekend om zijn hoogstaande gastronomie.

Verkoop gestart

Het project omvat in totaal 268 vakantiewoningen. In fase 1, worden er 47 kavels ontwikkeld waarna de rest in twee fasen volgt. Het gaat hierbij om 4-, 6- en 8-persoons verblijfsaccommodaties die terrasvormig tegen een helling worden gerealiseerd. De planning is om de eerste woningen dit jaar nog op te leveren. De verkoop van de vakantiewoningen is onlangs gestart. EuroParcs richt zich hierbij op zowel Duitse als Nederlandse kopers.

Bron en meer informatie: www.europarcsverkoop.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *