EuroParcs presenteert op De Floriade een showcase voor duurzame verblijfsrecreatie

Andries Bruil, directielid van EuroParcs Group en Hans Bakker, directeur Floriade 2022 hebben vandaag de overeenkomst ondertekend waarmee EuroParcs premium partner van de expositie is geworden.

Hans Bakker (l) en Andries Bruil (r) tekenen de overeenkomst

De Floriade Almere 2022 is allereerst een wereldtuinbouwtentoonstelling, waar bomen, planten, bloemen en landbouw de groene basis vormen. Dit concept wordt compleet gemaakt door in te spelen op duurzaamheid in onder meer recreatie en attracties.

Het thema Floriade 2022 is Growing Green Cities. Voor EuroParcs is dat een thema dat volledig aansluit op 2 belangrijke pijlers van de visie op recreatieparken van de toekomst:

  • de ontwikkeling van de volledig duurzame recreatiewoning
  • de planologische opbouw en inrichting van het duurzame vakantiepark van de toekomst.
Vakantiewoning zonder footprint op Droompark de Zanding (onderdeel EuroParcs) foto @pretwerk.nl

EuroParcs zal tijdens de Floriade 2022 dan ook twee CO2 neutrale woningen op het centrale plein tonen, waarin de nieuwste technologie wordt toegepast. Andries Bruil is steevast van plan om de vakantiewoning met de laagste CO2 en stikstof footprint te ontwikkelen en daarmee de parken te bouwen. “Uiteraard willen wij onze maatschappelijke verantwoording nemen. We willen de grootste en de beste worden en de beste worden houdt ook in dat we in nieuwe parken steeds duurzamer bouwen en recreëren aanbieden. Onder andere voor onze parken in Oostenrijk is dit een vereiste geworden, waar we graag aan voldoen.”

Van de meest schone bouwmaterialen tot het ecovriendelijke schoonmaken, alle aspecten van de recreatiewoning van de toekomst worden nu al door EuroParcs doorontwikkeld. Uiteraard wil EuroParcs nog niet in detail treden over wat precies gaat worden getoond. “Het is echt vernieuwend en baanbrekend”, verklaart Giel Hendrikx, manager innovatie van EuroParcs Group.

Meer informatie:

www.europarcs.nl

www.floriade.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *