EuroParcs beëindigt aankoopprocedure jachthaven Hermenzeil

De Brabantse gemeente Geertruidenberg probeert al sinds 2017 de jachthaven Hermenzeil in Raamsdonk te verkopen. EuroParcs was in onderhandeling over de aankoop van het recreatiebedrijf maar heeft nu, ‘wegens strategische keuzes’ de aankoopprocedure beëindigd.

Europarcs ligt toe: “We richten ons meer en meer op de ontwikkeling van andere projecten, met name in het buitenland.”

Locatie jachthaven Hermenzeil in Open Streetmap

Watersportoord aan het Oude Maasje

De gemeente Geertruidenberg en provincie Noord-Brabant kochten in de herfst van 2017 het watersportoord aan het Oude Maasje. Er volgde een uitgebreid verkoopproces, waarbij kandidaten een plan indienden. In 2020 werd bekend dat  EuroParcs als winnaar uit de bus kwam na een intensieve selectie.

Inmiddels heeft EuroParcs haar strategie aangepast en richt het bedrijf zich in toenemende mate op de ontwikkeling van nieuwe parken in het buitenland. Het bedrijf besloot om deze reden zich terug te trekken uit de aankoopprocedure voor jachthaven Hermenzeil. In deze fase van het verkoopproces was dit nog mogelijk. Er zijn geen consequenties aan verbonden.

Profiel EuroParcs

EuroParcs Group is een oer-Nederlands familiebedrijf met het hoofdkantoor in Apeldoorn. Het internationaal actieve bedrijf richt zich op de ontwikkeling van unieke vernieuwende vakantieparken, de verkoop van vakantiewoningen en de verhuur aan particuliere en zakelijke gasten het hele jaar door.

Door participatie van Waterland Private Equity Private Investments kan EuroParcs Group continu werken aan het realiseren van haar internationale ambities om de grootste en beste aanbieder van vakantieparken in Europa te worden. Inmiddels maken al zo’n 65 parken deel uit van de EuroParcs Group in Nederland (waaronder Bonaire), Duitsland, Oostenrijk en België.

Bron en meer informatie: www.europarcs.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *