Efteling start nieuwe pilot met virtuele wachtrij bij attractie Carnaval Festival

Vanaf 7 november test de Efteling een andere manier van wachten bij Carnaval Festival. Tijdens de virtuele wachttijd kunnen de gasten zich in de buurt van de attractie vermaken.

Wachten doe je niet meer in de wachtrij (foto: Winter Efteling)

Wachten vindt niemand leuk. Daarom experimenteert de Efteling al een paar jaar met nieuwe manieren van wachten. Het virtueel wachten is daar een goed voorbeeld van. Deze nieuwe manier van wachten betekent dat de bezoeker nog wel wachttijd heeft, maar niet meer de hele tijd in de wachtrij hoeft aan te sluiten. Je staat als het ware in een digitale, virtuele, wachtrij. Bezoekers kunnen ondertussen iets anders doen. Eerdere testen hiermee voerde de Efteling uit bij de monorail bij het Volk van Laaf (augustus 2021) en bij De Oude Tufferbaan (februari 2022). De leermomenten van deze pilots, worden meegenomen mee in de uitvoer van deze pilot bij Carnaval Festival.

Nieuwe pilot bij Carnaval Festival

Hoe werkt het systeem? Wanneer je in de buurt van Carnaval Festival bent, meld je je aan voor de virtuele wachtrij. Je kunt je niet voor een moment later op de dag aanmelden, maar alleen voor de eerstvolgende plek. Aanmelden voor de virtuele wachtrij kan via de Efteling-app, via de QR-code op de sandwichborden en bij de ticketautomaten bij de attractie. Je ziet direct de verwachte virtuele wachttijd.

Terwijl de bezoeker in de virtuele wachtrij staat, kan deze zich vermaken op de Warme Winter Weide van de Winter Efteling (vanaf 14 november).

Wanneer de wachttijd er op zit, gaat de bezoeker naar de attractie. Wie gebruikt maakt van de Efteling-app krijgt vijf minuten van tevoren nog een seintje hiervoor. Het poortje kan worden geopend met de barcode uit de app. De wachttijd is dan ongeveer 5 minuten lang. Is het niet druk bij Carnaval Festival, dan wordt dit systeem uitgeschakeld. De test duurt tot het einde van de Winter Efteling.

Bron en meer informatie: Efteling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *