Aantal duurzaamheidslabels Green Key en Duurzaam Gastvrij met 10% toegenomen in 2 jaar

Tijdens een feestelijke bijeenkomst zijn 700 certificaten uitgereikt voor Green Key en 40 voor Duurzaam Gastvrij. Daarmee kiezen 740 accommodaties in de vrijetijdssector voor het aantoonbaar verduurzamen van hun bedrijfsvoering. In 2021 ging dit nog om 673 accommodaties: een stijging van 10% in 2 jaar.

Pretwerk @ Landal Aelderholt (Green Key goud)

Klimaatdoelstellingen en maatschappelijk verantwoord ondernemen

Een Green Key of Duurzaam Gastvrij certificaat is geen papieren tijger maar een keurmerk waarmee aantoonbare resultaten worden behaald. Zo is de CO2-uitstoot per overnachting lager dan gemiddeld, wordt er minder afval geproduceerd, worden milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen gebruikt en wordt voedselverspilling tegengegaan. De gecertificeerde accommodaties moeten voldoen aan een groot aantal normen die door onafhankelijke keurmeesters worden getoetst. Wij zijn trots op de groei van onze keurmerken in Nederland en hebben veel waardering voor de inspanning van ondernemers om op een duurzame manier hun bedrijfsvoering in te richten. We merken dat certificering ook werkt als instrument om daadwerkelijk te verduurzamen. En uiteraard wordt dit gestimuleerd door de vraag uit de markt”, aldus Erik van Dijk, directeur van Stichting KMVK die de keurmerken Green Key en Duurzaam Gastvrij in Nederland uitvoert.

Over Green Key en Duurzaam Gastvrij

Green Key is het internationale keurmerk voor duurzame accommodaties in de gastvrijheids- en recreatiebranche. Duurzaam Gastvrij is een daarvan afgeleid Nederlands keurmerk voor de bedrijfssectoren wellness & sauna, sportaccommodaties, bibliotheken, passagiersvaart en poppodia. Wereldwijd zijn er 3700 Green Key certificaten uitgereikt in 67 landen. De richtlijnen voor het behalen van een certificaat gaan verder dan de wet- en regelgeving en zijn gerelateerd aan de Sustainable Development Goals 2015-2030 van de Verenigde Naties.

Meer informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *