Dit jaar voor het eerst meer dan 100.000 Duitse VISpashouders in Nederland

De bestemming Nederland wordt steeds populairder bij Duitse sportvissers. De tussenstand van het aantal buitenlanders met de VISpas stond voor kalenderjaar 2023 eind november op 117.303. Onze Oosterburen zijn veruit de grootste groep van buitenlandse sportvissers in Nederland. Duitse vissers komen naar Nederland voor zowel een visvakantie als een dagtrip.

In 2022 telde Sportvisserij Nederland nog 84.388 Duitse VISpashouders (daarnaast 11.461 uit België en 4.515 uit overige landen) maar komt dit jaar op ruim 100.000 uit. In 2016 werden er in totaal nog 41.612 VISpassen (het lidmaatschapsbewijs van een bij Sportvisserij Nederland aangesloten hengelsportvereniging) aan buitenlanders verkocht. Er is daarmee sprake van een stevige groei in de belangstelling voor Nederlands viswater en sportvistoerisme naar Nederland. Het totaal aantal verkochte VISpassen (ook aan Nederlanders) in 2023 stond eind november op 593.742.

Robert de Wilt van Sportvisserij Nederland snapt wel waarom ons land zo populair is: “Er is in Nederland gewoon heel erg veel en mooi viswater en er is een rijke variatie aan soorten die je hier kunt vangen. Ook de visvoorzieningen en het visdocumentenstelsel zijn hier erg goed geregeld. Bovendien speelt mee dat je in Duitsland je gevangen vis niet mag terugzetten. Dat stuit veel vissers tegen de borst.”

Rondom sportvissen heeft zich ook een hele recreatieve bedrijfstak ontwikkeld, met o.a. hengeltochten (o.a. op zee), bootverhuur, visgidsen, accommodaties met vismogelijkheden en visvijvers. Vanuit het perspectief van vakantiespreiding zijn sportvissers geliefde gasten op vakantieparken omdat zij veelal buiten het hoogseizoen boeken en zelfs in de winterperiode actief blijven.

Sportvisserij Nederland onderhoudt voor de buitenlandse bezoekers en informatieve website met daarop praktische informatie over vissen in Nederland: www.fishinginholland.nl Daarop worden ook toeristisch recreatieve diensten vermeld. De website trekt jaarlijks ruim 400.000 bezoekers en op de Duitstalige digitale nieuwbrief alleen zijn al 50.000 mensen aangemeld.

Meer informatie: https://www.fishinginholland.nl/over-ons/unieke-kans-voor-ondernemers.html

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *