Interhome België constateert steeds meer vraag naar vakantiehuizen met airco

Het wordt steeds warmer tijdens de zomermaanden en dat heeft invloed op het vakantiegedrag van de Belg. Uit cijfers van Interhome blijkt dat Belgen de afgelopen zomer 40% meer zoekopdrachten verrichten naar ‘vakantiehuizen met airco’ tegenover de zomer van 2018.

installatie van een airco

Juni, juli en augustus hadden deze zomer één ding met elkaar gemeen: op het einde van elke maand was er een hittegolf. Zo werd de zomer van 2019 de vierde warmste zomer ooit in België. De hoogste temperatuur die werd gemeten was 41,8 °C op 25 juli 2019. En dat was duidelijk te warm voor de Belgen. Die gaan dan ook steeds meer op zoek naar verkoeling tijdens hun vakantie. 

Airco ook in Nederland en België gewild

In 2019 bleken er maar liefst 40 % meer zoekopdrachten te zijn naar ‘vakantiehuizen met airco’ tegenover de zomer van 2018. In vergelijking met de ‘normale’ zomer van 2017 zijn die zoekopdrachten zelfs meer dan verdubbeld. “Vooral in traditioneel warme landen zoals Spanje en Frankrijk zagen we een significante stijging in de vraag naar airco”, aldus Thibault Van Look, Country Manager België bij Interhome. “Maar ook bij vakantiewoningen in Nederland en België werd er het afgelopen jaar opvallend vaker gezocht naar airco (+36%).”

Bron en meer informatie: www.interhome.be

Zie ook: Nederlandse vakantieparken bieden nauwelijks huisjes met airco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *