Gemeente Zundert sluit camping Fort Oranje

Het College van Burgemeester en Wethouders heeft op 30 augustus besloten de procedure tot sluiting van camping Fort Oranje in Rijsbergen alsnog door te zetten. Dit betekent dat de camping naar verwachting medio oktober 2011 daadwerkelijk wordt gesloten. Half juli was het traject tot sluiting voorlopig tot 15 oktober 2011 stilgelegd om de campingeigenaar alsnog de mogelijkheid te geven de brandveiligheid op de camping in orde te maken. Het College heeft er echter geen vertrouwen meer in dat dit gaat lukken. Dit besluit is eerder vandaag in een persoonlijk gesprek medegedeeld aan de eigenaar van de camping, de heer C. Engel.

De eigenaar van camping Fort Oranje heeft weliswaar op 10 augustus jongstleden een plan van aanpak ingediend, maar dit plan is op meerdere belangrijke punten duidelijk onvoldoende. Zorgvuldig opgesteld advies van brandweer en uitgebreid bestuurlijk overleg hebben geleid tot het besluit dat de camping medio oktober 2011 daadwerkelijk wordt gesloten. Het college heeft er geen vertrouwen meer in dat vóór 15 oktober 2011 de brandveiligheid op de camping aan de vergunningseisen zal voldoen.

De veiligheid van de campinggasten staat voor de gemeente Zundert voorop waardoor nu, na herhaaldelijk gemiste kansen voor de eigenaar om alsnog aan de vergunningseisen te voldoen, wat de gemeente Zundert betreft slechts sluiting van Fort Oranje rest.

De campingeigenaar moet nu met onmiddellijke ingang in opdracht van de gemeente de camping sluiten, omdat hij in overtreding is. Doet hij dit niet, dan gaat de gemeente Zundert over tot sluiting. Alle belanghebbenden op camping Fort Oranje zijn door de gemeente geïnformeerd over het collegebesluit. De verhoogde inzet van de brandweer blijft ook de komende weken gehandhaafd.

meer informatie: www.zundert.nl

Reactie Peter Mies van stichting Kwaliteit Vrijetijdsvoorziening en Dienstverlening:
“We zijn er als West-Brabantse recreatiebedrijven niet blij mee dat enkele campings steeds weer negatief in het nieuws komen. We zijn met een grote groep familiebedrijven bezig om aan verbetering van onze kwaliteit te werken. Daarvoor werken we met een kwaliteitsscan. Bedrijven zoals Fort Oranje doe aan zo’n scan niet mee. Die ziet de bui wel hangen.”
Meer informatie: www.kwaliteit-toerisme.nl

Eén reactie

  1. Je kunt de overheid ook een stap voor blijven door een onafhankelijk recreatie gespecialiseerd bureau je camping te laten inspecteren, waarbij brandveiligheid een van de belangrijkste punten is. Je kunt dan een plan van aanpak voor de komende jaren opstellen ten genoegen van overheid en passend in een begroting. Het is in het algemeen niet zo dat er onwil is, maar meer een kwestie van bedrijfsblindheid en/of tijdsgebrek. Derden zien zaken die door de ondernemer niet meer onderkent worden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *