Camping Kleine Wolf wint ANWB Camping Award

De jaarlijkse uitreiking van de ANWB Camping Awards heeft weer plaatsgevonden op de Vakantiebeurs. De strijd om de prijzen lijkt wel steeds internationaler te worden. Één Nederlandse camping werd verkozen tot beste in haar categorie: Camping Kleine Wolf in de categorie ‘Mooiste camping voor gezinnen met kleine kinderen.’

kleine wolfIn totaal waren 40 campings geselecteerd door een ANWB-vakjury. Daarop brachten duizenden kampeerliefhebbers hun stem uit. Een jury van kampeerders en ANWB-specialisten heeft de uiteindelijke winnaars gekozen.

Lees ook: 
– Winnaars Vakantiebeurs Awards 2016 bekend
– Nieuw samenwerkingsverband: Holland Topcampings

De winnaars van de titel Camping van het Jaar 2016 zijn:

In categorie 1: De mooiste camping voor gezinnen met jonge kinderen (tot 12 jaar)

Camping De Kleine Wolf in Stegeren, Nederland

“De camping scoort op alle fronten goed. Mooie bijkomstigheid is dat hij ‘dichtbij’ ligt. Je hoeft de grens niet over voor een fijne gezinscamping.”

In categorie 2: De mooiste Charme-camping

Camping Lazy in Cerovo, Slowakije

“Het uitzicht vanaf je kampeerplek is fantastisch. Sommige kampeerders zullen de loslopende beesten niet zo leuk vinden, maar dat heeft wel weer zijn charme. Het is kleinschalig, rustig en de Nederlandse eigenaren zijn zeer gastvrij.”

In categorie 3: De camping met de mooiste huuraccommodaties

Seecamping Berghof in Villach, Oostenrijk

“De houten chalets passen heel mooi in het landschap. De inrichting liegt er niet om: luxueus en je hebt er je eigen sauna. De huuraccommodatie is van een leuk design. Behalve de mogelijkheid tot huren is de camping zelf ook nog eens prima. Het totale plaatje van camping, huuraccommodatie en het mooie uitzicht maken Seecamping Berghof tot de winnaar.”

In categorie 4: De mooiste camping die zich volledig of alleen in voor- en najaar richt op rustzoekers, de 50plus-campings

Camping Monplaisir in Saint-Rémy-de-Provence, Frankrijk

“Het is een camping voor echte levensgenieters. De camping heeft een mooie ligging en op loopafstand pak je zo even een terrasje. Er is eigenlijk niets wat niet leuk is. Sfeervolle omgeving en je voelt je hier meteen thuis.”

KCK Innovatie van het Jaar 2016
Ook werd door een vakjury van de ANWB en de kampeersector de KCK Innovatie van het Jaar 2016 toegekend aan een camping met een bijzondere vernieuwing. De winnaar is Camping Union Lido in Italië met zijn Dog Camp. Het Dog Camp telt 200 staanplaatsen met voorzieningen voor honden. Een dierenarts verleent er eerste-hulp-bij-honden-ongelukken. Bij de hondenshop is een vergeten speeltje te koop, of het lekkerste dogfood. Wil je er als kampeerder even alleen op uit, dan past de dog-sitter op. De jury roemt de fenomenale uitwerking van het concept. “Je vraagt je bijna af wíe er met vakantie is: de hond of de baas.”

Een jury van 9 kinderinspecteurs koos Camping Aufenfeld in Aschau, Oostenrijk tot de Kindercamping van het Jaar 2016. De kinderen waren zeer te spreken over de rodel- en de kabelbaan, de binnenspeeltuin, de trampoline in het meer, het Westerndorp, het animatieteam en het lekkere eten op camping.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *