Micropia wint internationale museumprijs

Tijdens het European Museum Forum zijn twee Nederlandse musea in de prijzen gevallen. Micropia Amsterdam, het museum over microben, won de Keneth Hudson Award voor de meest innovatieve ontwikkeling. Het Nationaal Militair Museum ontving een ‘Special Commendation’ van de jury.

Het beerdiertje (stam Tardigrada) kan in de meest extreme omstandigheden overleven. Foto Micropia, Wim van Egmond
Het beerdiertje (stam Tardigrada) kan in de meest extreme omstandigheden overleven. Foto Micropia, Wim van Egmond

Micropia
Micropia werd uit 49 genomineerden gekozen voor een van de hoogste onderscheidingen, de Kenneth Hudson Award. De jury over Micropia: “Het is een uniek, origineel en baanbrekend museum dat de wereld van microben op een aantrekkelijke en boeiende manier zichtbaar maakt. Micropia tilt het begrip museum naar een hoger niveau.”. Naast museum is Micropia ook een platform, de verbindende schakel tussen wetenschap en publiek. Micropia haakt hiermee in op het groeiende belang van biotechnologie en life sciences.
Meer informatie: www.micropia.nl

Nationaal Militair Museum
De jury van de European Museum of the Year Award (EMYA) is onder de indruk van de wijze waarop het NMM geen puur militaristische benadering, maar juist een meer sociale benadering van militaire interventie presenteert, die aansluit op de intelligentie en reflectie van de bezoeker. Deze presentatie “overtreft de verwachtingen van de bezoeker op elke manier”, zo staat in het jury rapport te lezen.
Meer informatie: www.nmm.nl

Meer informatie (+ winnaars in alle categorieën): www.europeanmuseumforum.info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *