EuropaPark lanceert VR attractie YULLBE – Entertainment van de toekomst

Momenteel wordt in het Duitse EuropaPark de laatste hand gelegd aan het 600 m2-grote YULLBE-gebouw. Vanaf 17 september kan iedereen hier de grenzen van de bekende werkelijkheid achter zich laten en het onmogelijke mogelijk maken.

YULLBE staat voor innovatieve virtual reality-belevenissen. Michael Mack directeur/eigenaar van Europa-Park, is de initiatiefnemer. Samen met MackNeXT en VR Coaster ontwikkelde hij de unieke ‘Full Body Tracking Free Roaming VR Experience’ in samenwerking met toonaangevende internationale ontwerpers en technologiefabrikanten, waaronder de meervoudige Oscar- en Emmy-winnaar en motion capture-specialist ‘Vicon’.

YULLBE maakt gebruik van de modernste technologieën en combineert deze met een ongekende mediakwaliteit en laat je op deze manier nog dieper in de virtuele werkelijkheid onderdompelen. Bezoekers kunnen kiezen voor verschillende belevenissen: individueel of met een groep, met vr-bril of met full-body-tracking. In dat laatste geval dragen zij een vr-helm, een rugzak en hand- en voettrackers, zodat je je compleet vrij in de virtuele wereld (free roaming) kunt bewegen. Ook kan er gekozen worden uit meerdere avonturen; Mission Rulantica en Mission Traumatica. De missies zijn beschikbaar in het Duits, Frans en Engels.

“YULLBE kan niet alleen verhalen vertellen, maar hele werelden tot leven brengen en bezoekers in staat stellen ze te ervaren. Met deze VR-ervaring zetten we een nieuwe standaard neer. Het is entertainment van de toekomst. “

Michael Mack, Managing Partner van Europa-Park en oprichter van MackNeXT

De nieuwe indoor attractie is gelegen naast het Waterpark Rulantica. Tickets voor ‘YULLBE’ zijn vanaf 10 augustus 2020 verkrijgbaar in de Europa-Park ticketshop. Mission Rulantica gaat vanaf 17 september open. Voor Mission Traumatica moeten bezoekers wachten tot 2 oktober.

Meer informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *