Attractie ‘This is Holland’ officieel geopend

Na een periode proefdraaien is de attractie ‘This is Holland’ in Amsterdam-Noord nu officieel geopend. Met de introductie van het Flying Theater is er weer een vernieuwende attractie toegevoegd aan het toch al uitgebreide arsenaal van attracties in Nederland.

Zie ook ons eerdere artikel vlak voor de opening waarin de bouwers en ontwikkelaars aan het woord komen.

tweede preshow

Het spectaculaire hoogtepunt van de attractie is de rit in het flying theatre. Zowel de hardware (i-ride attractie geleverd door Vekoma/Brogent) als de content (multisensorische film) zijn van hoge kwaliteit. De ride geeft je een soepele vliegbeweging ‘Als een vogel die over Nederland vliegt’. De speciale effecten zoals wind, regen en geur zorgen voor een bijzondere belevenis.

De hoofdattractie is goed afgestemd op de belangrijkste doelgroep; toeristen die Nederland / Amsterdam bezoeken. De film is waarheidsgetrouw en ludiek educatief. De ride zelf is enigszins conservatief ingesteld zonder al te abrupte en al te spectaculaire bewegingen, zodat de attractie toegankelijk is voor een brede doelgroep. Van de attractiebouwers hebben we begrepen dat je met deze i-ride ook veel heftiger vluchten zou kunnen simuleren.

Pre- en post show
De attractie kent twee pre-shows en één post show. In de eerste pre-show komen in een filmpje twee thema’s aan bod; Het ontstaan van Nederland en de bijzondere relatie met het water. IN de tweede pre-show wordt je voorbereid op de ride in het flying theatre. Op een kaart van Nederland krijg je alvast te zien over welke locaties ja straks zal vliegen. In de post-show kun je je verder verdiepen in de achtergronden van de Unesco Erfgoed locaties in Nederland.

Nadere uitleg over Unesco erfgoedlocatie Woudagemaal (in de Post-show)

Aandacht voor heel Nederland
Gezien de discussie rondom drukte in Amsterdam en spreiding van toeristen over heel Nederland, komt de introductie van deze attractie op een zeer gelegen moment. In de attractie worden toeristen (in Amsterdam) uitgebreid geïnformeerd over diverse bezienswaardigheden in de rest van Nederland. Op de openingsreceptie waren diverse vertegenwoordigers aanwezig van Unesco Erfgoedlocaties. Die zijn trots op het resultaat en zien de attractie ‘This is Holland’ als een mooie promotor voor hun locatie.

Meer informatie: www.thisisholland.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *