Center Parcs vervangt enorme domestructuur in Aqua Mundo De Huttenheugte

Center Parcs gaat de reusachtige koepel van de Aqua Mundo in park De Huttenheugte in de komende drie weken volledig vervangen. De gigantische koepel heeft een oppervlakte van 3.000 m² en wordt in 16 delen vervangen.

Aqua Dome De HuttenHeugte

Twee enorme kranen zorgen dat de 16 afzonderlijke spanten die elk 33 meter lang zijn en de 765 nieuwe drielaags polycarbonaat ramen precies op hun plaats komen. Center Parcs De Huttenheugte is vanwege deze enorme logistieke operatie tot 15 oktober gesloten. De vervanging van de koepel is onderdeel van een omvangrijk innovatieprogramma in Center Parcs De Huttenheugte, waarvoor ruim 33 miljoen euro is gereserveerd.

Race tegen de klok met minutieuze planning

In het afgelopen anderhalf jaar is de verbouwing van de koepel minutieus gepland en deze week is het startsein gegeven voor de sloop van het eerste gedeelte. De koepel wordt in ‘taartpunten’ vervangen, zodat de tientallen tropische bomen zoveel mogelijk beschutting krijgen. Op donderdag komt het eerste transport met spanten middenin de nacht aan. Deze worden op maandag 13 september in de koepel gehesen. Elke dag wordt in twee shifts van 10 uur gewerkt, steeds door honderd man per ploeg. Tegelijkertijd wordt telkens één spant gesloopt en een ander direct opnieuw opgebouwd. Binnen drie weken is de enorme koepel volledig vervangen.

Impressie van het Water Playhouse

Vernieuwing koepel onderdeel innovatieprogramma

Naast de plaatsing van nieuwe koepel wordt in de Aqua Mundo een nieuw Waterplayhouse gerealiseerd. Wanneer De Huttenheugte op 15 oktober opnieuw de deuren opent, kunnen kinderen zich hier naar hartenlust vermaken met nóg meer waterattracties. Ook worden alle tegels in het bad vervangen, komt er nieuwe verlichting boven én onder water en wordt de volledige luchtbehandeling vernieuwd. Daarnaast wordt het dak boven de wildwaterbaan vervangen. Binnenkort kunnen bezoekers zich omkleden in nieuwe kleedkamers en kunnen zij hun spullen veilig opbergen in lockers die worden afgesloten met een persoonlijke digitale bracelet. 

Center Parcs De Huttenheugte ondergaat op dit moment een omvangrijke transformatie. Alle 658 cottages in het park ondergaan een metamorfose en de infrastructuur wordt grondig vernieuwd. Ook de mix van verschillende cottages wordt veranderd. Zo komen er meer luxe cottages – de VIP en Premium Cottages – terwijl het aantal Comfort Cottages wordt verminderd. Ook doen nieuwe themacottages hun intrede, zoals de Magical Nature-cottage.

Center Parcs vernieuwt sinds 2019 alle bestaande vakantieparken in Nederland en investeert ruim 750 miljoen euro in dit programma. Naar verwachting is het project in Center Parcs De Huttenheugte in december 2022 voltooid, zodat het park helemaal klaar is voor de viering van het 50-jarige bestaan.

Center Parcs De Huttenheugte: feiten en cijfers

  • aantal Cottages: 658
  • aantal bedden: 3.215
  • oppervlakte park: 110 hectare (na De Kempervennen grootste vakantiepark in Nederland)
  • oppervlakte waterpartijen: 35 hectare
  • oppervlakte Aqua Mundo: 4.570 m²
  • oppervlakte Market Dome: 6.863 m²
  • Sportfaciliteiten: 2.555 m²

Meer informatie: www.centerparcs.nl/nl-nl/nederland/fp_HH_vakantiepark-de-huttenheugte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *