Camping Groene Eiland overgenomen door Capfun

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het officieel; Camping
Groene Eiland in Appeltern heeft een nieuwe eigenaar; het van oorsprong Franse familiebedrijf Capfun.


Huidig directeur/eigenaar van campingpark het Groene Eiland Adri van Ooijen liet in een brief aan relaties weten dat het na 40 jaar tijd is om plaats te maken. Zijn bedrijf zal worden voortgezet door Capfun; één van de marktleiders op het gebied van toerisme in Europa. Onder de vlag van Capfun vallen ruim honderd luxe campings in diverse landen
van Europa, met een zwaartepunt in Frankrijk.

Sinds 2019 is de keten zich gaan richten op de Nederlandse markt. Inmiddels zijn al achttien Nederlands campings overgenomen, en zullen er dit jaar nog enkele volgen. Capfun staat bekend om haar spectaculaire waterparken en te gekke glijbanen. De keten heeft als doel vakanties zo ‘fun’ mogelijk te maken. Ze zullen hun concept uiteraard ook op deze camping willen doorvoeren, maar het Groene Eiland zal altijd een uniek eiland blijven’, aldus Van Ooijen.

Komend seizoen zullen er nog weinig wijzigingen plaatsvinden op het park. Hoe het park er daarna uit komt te zien is de vraag. De kans is groot dat de bekende kleurrijke waterglijbanen ook aan de oever van de Gouden Ham verrijzen.

Meer informatie: www.capfun.nl

13 reacties

 1. Voor de vaste bewoners check fb recreanten recht en ex capfun gasten. Onze camping is ook overgenomen door Capfun en dat gaat niet zonder slag of stoot. Heel veel sterkte

  1. we hebben 1 geluk de grond is van rijkswaterstaat voor de rest afwachten maffia praktijken interesseert mij niet dan verkoop ik hem of haal hem eraf.

   1. Kort door de bocht Arthur, wij zijn zelf ook weggejaagd uit Klein Oisterwijk, sta nu op Eurocamping Vessem, heel veel werk, en kost een berg geld om alles weer op te bouwen.
    maar wens je heel veel sterkte met de verhuizing.

 2. ik kom van camping linberg in Molenschot, ook overgenomen door capfun. er zou niets veranderen werd ons verteld, elk jaar kon een veld verdwijnen, werd het stageld 10 procent verhoogd, beloftes zoals tegemoetkoming verhuiskosten werden niet betaald etc. mensen laat je niets wijs maken, jullie gaan weg en er komen overal huurchalets. jullie gaan nog maffia praktijken meemaken met deze organisatie
  veel sterkte

 3. dit moet niet kunnen. mensen die er al jaren zitten moeten vertrekken. Daar moet een wet voor komen dat dat niet zo meer kan. Dat buitenlandse investeerders alles in pikken.

 4. weer zo’n mafia witwasserij waar wij de dupe van zijn groene eiland ingepikt door ca p fun 2e keer in 2 jaar tijd wij zijn 75 jaar financiën zijn op na afbraak en opnieuw bouwen 1e keer overname kerkdriel den bol door europarcs ook totaal geen tegemoetkoming ik ben uitgegeven na 2 maal bouwen en afbreken schade 80000 euro en dat voor mensen op leeftijd.

  STELLETJE GEWETENLOZE SCHOFTEN

  1. Ik schreef dat het van Rijkswaterstaat is,maar heb uit betrouwbare bron vernomen dat het van waterschap is en ik hoop dat die de regels naleven zodat capfun weinig of niets kan veranderen en dat de regels van verkoop en de staanplaatsen het zelfde blijven.CAPFUN wil alleen maar euro’s en wat de mensen doen of denken interesseert ze niets,zouden het van onze kant moeten bekijken.het is gelukkig nog niet zo ver

 5. Die Adri van Ooijen is een leugenaar eerste klas, komt nooit zijn afspraken na en gaat alleen voor het geld. Straks zie je hem niet meer en nu een slijmbrief naar de campinggasten.

 6. blijven er nog gewone campings over voor mensen die graag kamperen? op deze manier niet denk ik. en hoe denken ze die stacaravans op rij voor exorbitante prijzen vol te krijgen? ik ga er niet heen. straks zitten we met vernielde campings met bebouwing waar niemand trek in heeft. er zijn er al veel te veel. bizar dit!

 7. Het is vreselijk: allerlei campings die overgenomen worden door bedrijven als Capfun en Droomparken. Mensen die er al jaren staan, moeten weg omdat hun caravan ‘te oud’ is en om plaats te maken voor onbetaalbare chalets. Ook het stageld wordt verhoogd tot bedragen die veel mensen niet meer kunnen betalen. Ik vind dat hier een stokje voor gestoken moet worden. Maar wie kan dat?

 8. Alleen de staat kan een wet in voeren zodat camplng bewoners de zelden rechten hebben als de beheerder
  Misschien kan de nieuwe kabinet er iets aan doen. ( omschicht.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *