Britse investeringsmaatschappij koopt twee parken van Landal

Investeringsmaatschappij Long Harbour heeft de Landal-parken De Lommerbergen en Het Vennenbos overgenomen. Net als bij veel Nederlandse parken zijn de vakantiewoningen in handen van (particuliere) investeerders. De overname betreft dus vooral de centrale voorzieningen.


Lommerbergen

Voor de gasten veranderd er weinig. De nieuwe eigenaar is vastgoedbeheerder (Freeholder) die de parken in erfpacht uitgeeft aan de beheerder (leaseholder). Dat is Landal Greenparks. Het betreft dus vooral een constructie om de financiering van de parken anders te organiseren.

De parken zijn toegevoegd aan het portfolio van het ‘Long Harbour European Secured Income Fund I (LHESIF I)’; een open einde investeringsfonds gericht op aankoop van locaties waar het vastgoed rendement oplevert. De centrale voorzieningen van Landal Lommerbergen kregen recent nog een grote upgrade, met investeringen in het zwembad, interactieve bowlingbaan, indoor speelzone en de parkshop.

De transactie werd recent afgerond; nadat bekend werd dat Landal door Roompot wordt overgenomen. Het voortraject van deze overname speelt echter al wat langer en was bij de overname al wel bekend bij de overnemende partij.

Long Harbour vermeld in haar persbericht dat er dit jaar inmiddels al voor 100 miljoen Euro in geïnvesteerd in Europese erfpacht-vastgoed. Andy Wheeler, Investment Manager voor het Long Harbor European Secured Income Fund, licht toe: “Deze laatste acquisities zijn de eerste van Long Harbour in Nederland en enkele van de grootste activa die we tot nu toe namens LHESIF I hebben verworven. We richten ons actief op verdere deals in de vakantieparksector, waar eigenaren van eigenaren steeds vaker op zoek zijn naar herkapitalisatie van hun activa.”

Meer informatie: www.longharbour.co.uk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *