Landal Lommerbergen voegt twee waterglijbanen toe aan Subtropisch Zwemparadijs

Het Subtropisch Zwemparadijs van Landal Lommerbergen is uitgebreid met twee gloednieuwe spectaculaire waterglijbanen, de 56 meter lange Hurri Cone met een megatrechter en de Duo-Racer, met twee identieke parallelle buizen, waarin bezoekers van het zwembad het tegen elkaar op kunnen nemen.

Landal Lommerbergen is en oud Center Parcs park (overgenomen in 2002) en dat zie je o.a. terug aan het subtropisch zwemparadijs. Na een grote brand in december 2002 werd o.a. het complete zwembad opnieuw opgebouwd. Het huidige zwemparadijs is dus nog relatief jong.

Behalve de aanleg van de glijbanen zijn tal van andere werkzaamheden uitgevoerd, die het Subtropisch Zwemparadijs een compleet nieuwe uitstraling geven. Aan de aanleg van de waterglijbanen is een voorbereiding van twee jaar en een maandenlange bouwperiode voorafgegaan. Ze maken deel uit van een grootscheeps revitalisatieprogramma van het vakantiepark, dat in 2019 startte en doorloopt tot het einde van dit jaar.

Waterglijbanen als nieuwe attracties

De beide waterglijbanen Hurri Cone en Duo-Racer zijn ontworpen in nauwe samenwerking met het Nederlandse bedrijf iPlay Water Attractions uit Wijk bij Duurstede. In de 56 meter lange Hurri Cone glijbaan met megatrechter schieten gasten heen en weer. De speciale lichteffecten in de Cone en ringen in de glijbaan maken de beleving compleet. In de Duo-Racer nemen gasten het tegen elkaar op. In twee identieke buizen – die naast elkaar liggen – begint de race vanaf het moment dat het stoplicht op groen gaat. Het gaat er natuurlijk om wie het snelste beneden is; de scores worden bijgehouden op een bord waarop ook het dagrecord staat.

Revitalisatieprogramma

In 2019 is op Landal De Lommerbergen gestart met de renovatie van alle 500 bungalows, een proces dat tot eind dit jaar doorloopt. General manager Glaser: “We hebben ook nieuwe gethematiseerde bungalows toegevoegd; zoals speciale kinderbungalows en babybungalows. De kinderbungalows beschikken o.a. over een stapelbedglijbaan, een spellentafel en kikkerbadkamer en zelfs een eigen trampoline in de tuin.”

Indoorspeelparadijs en meer

De Park Plaza ondergaat een volledige metamorfose. Het in december opgeleverde Indoorspeelparadijs biedt 100 m2 meer kinderspeelplezier dan voorheen. In dezelfde maand is ook een vernieuwde ParkShop met geïntegreerde Gifts & Fashion geopend en er is een nieuwe snackbar. Het Fun House heeft een compleet nieuwe look en feel gekregen en wordt nu Game City. De gokautomaten / kansspelen komen niet meer terug. Hiervoor in de plaats zijn er een aantal nieuwe family game- en behendigheidsspellen gekomen. Het Grand-Cafe in de Park Plaza is verbouwd en heeft een nieuwe look & feel.  Het Avontureneiland is voorzien van nieuwe toestellen met o.a. elementen van water en de sprookjesgolf is een 18-holes Dragon Adventure Golf baan geworden met spannende geluidseffecten. Alles in het thema van de Draak, het symbool van de gemeente Beesel. Het gebied rondom de vijver is voorzien van mooie lichteffecten waardoor er een echte sprookjessfeer ontstaat. Tot slot werd een Sports Arena aangelegd, een multifunctioneel sportveld compleet met Sutumuur (interactieve voetbalmuur), Soccer 44, basketbalveld, tafeltennistafels, sprintveld en multispeelveld.

Meer vernieuwingen in 2021

Verspreid over 2021 staan ook nog talloze vernieuwingen op het programma, waaronder het buitenterras, de restaurants, fietsverhuur, boogschietbaan en een nieuw receptiegebouw met uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen.

Marcel Glaser: “De gemeenteraad van Beesel is unaniem akkoord met een investering in een VVV-inspiratie- en informatiepunt in het receptiegebouw op ons park. Daarmee kunnen we gasten nóg beter informeren over wat er in de mooie omgeving van het park te zien en te beleven is. Als straks alles gereed is, is het park weer volledig klaar voor de toekomst!”

Meer informatie: www.landal.nl/parken/de-lommerbergen/

Eerste reactie

Onze kennispartner Parkvakanties is inmiddels ter plekke geweest en heeft de nieuwe waterattracties mogen testen: “Landal De Lommerbergen heeft hier een heel gave toevoeging aan het zwembad gedaan. De attractiewaarde van het zwembad was al hoog, maar nu absoluut een topper in Nederland. Ook bijzonder hoe ze die enorme trechter aan het dak hebben bevestigd. Mooi stukje vakmanschap. De glijbanen zijn beide door onze kersverse parketeer Marco goedgekeurd!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *