Branche ondersteunt Nationale Open Camping Dag

Op zaterdag 6 april openen campings, dealerbedrijven en kampeerwinkels hun deuren om de start van het kampeerseizoen te vieren. Het evenement is een initiatief van Stichting Open Camping Dag. Het doel van de stichting is om te laten zien hoe leuk het is om te kamperen. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat zo veel mogelijk branchegenoten aanhaken. 

De stichting wordt ondersteund door partijen zoals Kampeer & Caravan Industrie, Stichting Vrije Recreatie, ANWB, HISWA-RECRON en de Jaarbeurs. Vanuit deze basis worden bedrijven gestimuleerd om deel te nemen aan het evenement. 

Kampeerplatform I Love Kamperen heeft in 2022 en 2023 het evenement Open Camping Dag georganiseerd. Tijdens het evenement openden campings hun poorten voor geïnteresseerden. In 2023 deden er bijna 400 campings mee.

Karin Horstman van I Love Kamperen: ‘Wij hebben de ambitie om het evenement te verbreden en te laten groeien. Daarvoor hebben we Raoul Veldink (Campooz Group) benaderd. Gezamenlijk is besloten om Stichting Open Camping Dag op te richten om het onafhankelijke karakter te benadrukken. We zien kamperen als een belangrijk onderdeel van ons cultureel erfgoed waar miljoenen Nederlanders jaarlijks veel plezier aan beleven. Deze nationale hobby verdient het om behouden en gevierd te worden, voor huidige én nieuwe kampeerders.’

Raoul Veldink: “Met de steun van onze partners gaan we een groot bereik realiseren. We laten zien hoe leuk en belangrijk kamperen is voor veel mensen. Iedereen in de branche heeft een belang om de start van het seizoen in te luiden en de kampeervoorpret aan te wakkeren.  Zeker met de belangrijke verkoopmaanden april, mei en juni voor de deur. Zowel campings, producenten, merken, dealers en kampeerwinkels doen mee.”

De organisatie doet een oproep aan de gehele kampeerbranche om mee te doen.

Meer informatie: www.opencampingdag.nl/contact

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *