Benchmark update verblijfsrecreatie: Na regen komt zonneschijn

Het weer heeft ons de afgelopen tijd absoluut niet meegezeten. Het effect van een koud en nat juni is dan ook terug te zien in de boekingsresultaten van de afgelopen weken. Gelukkig komt na regen altijd weer zonneschijn en heeft Booking Experts dan ook alle reden om positief te zijn over het aantal boekingen dat nog gaat binnenstromen de komende weken. Uit hun benchmark blijkt dat sinds afgelopen weekend het aantal boekingen samen met de voorspelde temperaturen stijgt.

Zeker voor kampeerplaatsen heeft het slechte weer van de afgelopen tijd een flinke invloed gehad op de boekingen.

Wij (red.: Booking Experts) hebben al meermaals kunnen concluderen dat het aantal boekingen sterk samenhangt met de wisselende temperaturen. Zowel in negatieve als in positieve zin. De weersvoorspellingen voor komende week zien er goed uit, en dit zien we terug in de boekingen. In vergelijking met een week geleden zien wij op dit moment al een stijging van 29% in het aantal boekingen dat 8-14 dagen voor vertrek gemaakt wordt en 23% in het aantal boekingen dat 4-7 dagen van tevoren wordt gemaakt.

In het aantal gemaakte boekingen deze week versus vorige week zien we al een flinke stijging in de boekingen die 4 tot 14 dagen van tevoren geboekt worden.

Tip:

“Zorg dat je zichtbaar bent nu potentiële gasten zich weer gaan oriënteren en laat zien hoe leuk een vakantie in eigen land is. Deel mooie foto’s van jouw park nu het zonnetje schijnt om vakantiezoekers te inspireren. Richt je daarnaast niet alleen op de Nederlandse vakantieganger, maar kijk ook naar groeimarkten als Duitsland en België, ook hier liggen veel kansen.”


Met dank aan (benchmarkcijfers verblijfsrecreatie) Booking Experts

Booking Experts heeft een uitstekend inzicht in de markt van verblijfsrecreatie. Dankzij hun reserveringssoftware herkennen ze de trends en de afdeling Booking Boosters voegt daar nog marketingkennis aan toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *