Belgische stad Sint Truiden zet schaatsbaan in voor het zomerprogramma

Het lokaal bestuur van de Vlaamse stad Sint-Truiden kocht in 2022 een ecologische schaatsbaan (kunststof, zonder ijs) die in vier seizoenen ingezet kan worden. Het animatieteam van Bubbelpret zorgt er voor dat er ook in de zomervakantie wordt er vrolijk geschaatst op de piste.

Tijdens de wintervakantie kon groot en klein zich in Sint-Truiden uitleven op de schaatspiste. Die zorgde op de Groenmarkt voor sfeer en gezelligheid. Het stadsbestuur besliste deze, na een positieve evaluatie, aan te kopen en in te zetten als extra troef in het jeugdaanbod. De schaatsbaan kan in elk seizoen worden gebruikt.

“We hebben de Glice schaatsbaan samen met zo’n 390 paar schaatsen en andere toebehoren eind 2022 aangekocht. Deze investering, die we in drie jaar afbetalen, zal gedurende 10 jaar zorgen voor schaatspret bij onze kinderen, ongeacht het seizoen. De piste is een ecologisch alternatief waarbij het energieverbruik naar 0% gereduceerd wordt. Deze baan is niet alleen weersbestendig, ze kan ook functioneren bij uiteenlopende temperaturen. Zo staat ze nu opgebouwd in de Trudo sporthal waar de vakantiewerking er gebruik van maakt. Vandaag ontvingen we van onze medewerkers ter plaatse al meerdere enthousiaste berichten. De schaatsbaan is dus opnieuw een succes”, aldus schepen van Citymarketing & Evenementen Hilde Vautmans.

Bubbelpret

“In totaal zijn er deze zomer zo’n 3893 deelnames geregistreerd voor Bubbelpret; een sociaal entertainment programma. Team Kinderopvang en team Sport & Jeugd werken hiervoor samen. Ze organiseren allerhande leuke activiteiten gaande van spelletjes, knutselactiviteiten, sport en beweging tot animaties ter plaatse en kleine uitstappen. Het is dan ook heel fijn dat we met deze schaatspiste kunnen bijdragen aan een zorgeloze tijd voor vele kinderen.”, vertelt schepen van Kinderopvang Nina Kvikvinia.

“Het is niet onze ambitie om op termijn een traditionele schaatsbaan uit te baten in Sint-Truiden. Daarom zijn we blij met dit duurzaam alternatief. Hierdoor kunnen we jonge kinderen de kans geven om kennis te maken met het schaatsen en dat heeft uiteraard enkel voordelen”, vertelt Stijn Vanoirbeek, schepen van Sport.

Bron en meer informatie: www.sint-truiden.be/bubbelpret-sport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *