BattleKart komt naar Nederland met groeiambities

Afgelopen weekend vond de soft opening plaats van de eerst BattleKart locatie in Nederland. Op deze vestiging in Beusichem spraken we met Nick Dubois, general manager van het Belgische moederbedrijf Ice Mountain. Daar blijkt dat BattleKart nog vele mooie groeikansen ziet in Nederland.

Nick Dubois

Zie ook: Spectaculair recreatief concept BattleKart start eerste vestiging in Nederland: Beusichem

In België zijn inmiddels al acht BattleKart locaties geopend door de ontwikkelaar en bouwer van Battlekart; Sebastien Millecam (BattleKart Europe). De Ice Mountain Adventure Park Group heeft de exclusieve exploitatierechten van BattleKart voor Nederland verkregen. Ice Mountain is geen onbekende in de Belgische recreatiesector. Zij exploiteren aldaar inmiddels 5 leisure locaties. De grootste is Ice Mountain Adventure Park in Komen (dicht bij de Franse grens), met o.a. een indoor skihal, paintbal, een grote horeca-uitspanning en diverse outdoor activiteiten. Daarnaast is men sinds de coronacrisis ook eignaar van indoor speelcentrum Jungle City in Doornik en worden er drie outdoor waterparken geëxploiteerd onder het label Foudoo.

BattleKart Beusichem is slechts het begin

In Beusichem heeft het bedrijf een compleet sportcomplex gekocht met meerdere hallen. In de grootste hal (voormalige tennishal) is de BattleKart attractie geïnstalleerd. De bowlingbanen en enkele tennis- en padelbanen blijven gehandhaafd. Er is nog een grote flexibele hal waarvoor nog een invulling wordt gezocht.

Voor de Nederlandse vestigingen is inmiddels ook een nieuwe merknaam gelanceerd: WiPlay. Deze naam wordt gebruikt voor locaties waar BattleKart wordt gecombineerd met andere activiteiten als Multi Entertainment Centre. (in Beusichem o.a. bowling en padel). Daarnaast zal ook altijd de merknaam van BattleKart worden gebruikt. Er vinden de komende tijd nog de nodige werkzaamheden plaats om de locatie de huisstijl van een WiPlay vestiging mee te geven. Dubois is blij met de uitwerking van de eerste vestiging in Nederland: “Het concept van Battle Kart wordt steeds fraaier en steeds beter uitgewerkt. Wij zijn een van de eerste vestigingen die op de zijwanden helemaal rondom een projectie hebben. Dat ziet er fantastisch uit. Ook worden er steeds weer nieuwe spellen voor BattleKart ontwikkeld, waardoor gasten een goede reden hebben voor een herhaalbezoek. We verwachten vooral veel bezoekers uit de consumentenkring. De activiteit is zeer laagdrempelig en je hoeft hier ook geen pak en helm te dragen. Voor de sportieve karters is die wellicht niet de optimale match.”

Ice Mountain heeft de rechten van BattleKart voor heel Nederland verkregen. en dat betekent dat het bedrijf ook groeiambities heeft. Dubois: “De locatie in Beusichem hebben we gevonden met hulp van een locatie-scout. We waren eerst van plan om hier alleen een hal te huren, maar uiteindelijk hebben we deze hele locatie overgenomen. We willen de komende jaren nog meer locaties in Nederland openen, maar kiezen voor het pad van de geleidelijkheid. Als we een goede opportuniteit vinden dan zullen we zeker toeslaan. Het liefst huren we een hal om daarmee de kapitaallasten binnen de perken te houden. Locaties met een hal van minimaal 30 x 60 meter – zonder palen, kunnen zich bij ons melden. Wij willen wel de exploitatie zelf ter hand nemen, of daarin samenwerken met een lokale partner. Uiteindelijk verwachten we dat er in Nederland marktruimte is voor zo’n 12 vestigingen van BattleKart.”

Meer informatie: www.battlekart.com/nl/utrecht-beusichem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *