Spectaculair recreatief concept BattleKart start eerste vestiging in Nederland: Beusichem (+ update)

Battle Kart is een kartingspel dat gebruik maakt van projectietechnieken en sensoren om de karts te volgen. De deelnemers wanen zich in een videogame. Tijdens de laatste editie van de IAAPA Expo Europe in Wenen konden bezoekers (professionals uit de attractiesector) de attractie zelf ervaren. En dat zorgde vooral voor veel positieve reacties.

(Update: Uit gegevens op de website blijkt dat Battle Kart met ingang van 25 november boekbaar is. )

Foto door Pretwerk.nl van BattleKart op de IAAPA Expo Europe.
De laatste voorbereidingen voor het openingsweekend worden getroffen

De eerste vestiging van Battle Kart in Nederland wordt gerealiseerd in het Sport en Event Center Beusichem. Op de website kun je een sessie boeken vanaf zaterdag 11 november. In Beusichem is de nieuwe attractie gerealiseerd in een voormalige tennishal. Op deze locatie worden ook nog andere activiteiten aangeboden zoals bowling, squash en padel.

Franchise formule

Battle Kart wordt uitgegeven in een Franchise formule. In België zijn er inmiddels al acht vestigingen geopend. In Duitsland tellen we er zeven. De eerste Nederlandse vestiging is geïnitieerd door een Belgisch bedrijf.

Battle Kart in het kort

  • Battle Kart maakt gebruik van e-karts met knoppen op het stuur om het schietgedeelte binnen de spelvorm te bedienen.
  • Er zijn geen obstakels in de hal; het hele parcours wordt op de vloer geprojecteerd. Als de karts worden weggereden, kan de lege hal goed voor een andere functie worden ingezet. (in Wenen: Beurshal)
  • Minimale vloeroppervlakte voor een BattleKart locatie is 26 x 45 meter; zonder obstakels. Maar iets méér ruimte is zeer wenselijk.
  • Er zijn meerdere spelvormen mogelijk die met een augmented reality techniek verbonden worden met de karts. De spelvorm is ook interactief; de karts reageren op elkaar (je kunt bijvoorbeeld niet botsen) en op de projecties in het spel.
  • In Beusichem wordt voor de eerste spelronde een prijs berekend van € 20. (bij vervolgsessies gaat de prijs omlaag)

Een impressie van het Battle Kart concept op een andere locatie:

Wij zijn op zoek naar meer achtergrondinformatie en vullen dit artikel later verder aan.

Meer informatie: www.wiplay.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *