Achter de schermen bij werkzaamheden in themaparken en dierentuinen

De Nederlandse dier- en attractieparken staan niet stil deze winter. In verscheidene parken wordt hard gewerkt aan mooie nieuwe uitbreidingen voor komend seizoen. Een aantal van deze parken laat gasten vanuit huis een kijkje achter de schermen nemen in een ‘Behind the Scenes’-reeks op YouTube. Afgelopen tijd plaatsten verschillende parken een nieuwe aflevering.

Avonturenboerderij Molenwaard werkt hard aan ‘Fien & Teun Trekkerbaan’. De attractie is de eerste mechanische attractie voor de Avonturenboerderij en daarmee ook de grootste attractie tot nu toe. De Trekkerbaan wordt een heuse themarit en gasten zullen langs het parcours verschillende elementen uit de verhalen van Fien & Teun tegenkomen. Avonturenboerderij Molenwaard plaatste onlangs de eerste aflevering van hun making-off reeks op YouTube. Er zullen nog twee afleveringen over Fien & Teun Trekkerbaan volgen.

Alle Efteling fans kijken natuurlijk uit naar de opening van de nieuwe attractie ‘Danse Macabre‘, de opvolger van het Spookslot welke in september 2022 sloot. Danse Macabre wordt een indoor attractie met een uniek ritsysteem van Intamin Amusement Rides uit Liechtenstein: een ‘Dynamic Motion Stage’. De attractie is vernoemd naar het muziekstuk van componist Camille Saint-Saëns, wat gebruikt werd als soundtrack van het Spookslot. In Danse Macabre worden dan ook verschillende elementen van het spookslot hergebruikt. De Efteling heeft het afgelopen jaar al enkele afleveringen van hun Making-of op YouTube geplaatst. Onderhand zijn er al vier afleveringen te bekijken.

In AquaZoo Leeuwarden wordt een heel nieuw gebied aangelegd: “Churchill”. Dit gebied staat helemaal in het leven van Canada. Churchill is een plaatsje in Canada wat vernoemd is naar de rivier waar het aan ligt. Het plaatsje is bekend door de vele ijsberen die rondom Churchill leven. In het nieuwe gebied van AquaZoo komen ijsberen, wasberen, boomstekelvarkens en Canadese bevers. In de eerste aflevering van de dierentuin’s behind the scenes reeks wordt een blik geworpen op het nieuwe gebied en het belang van het beschermen van de natuur rondom Churchill met het oog op klimaatverandering.

In Artis wordt al geruime tijd gewerkt aan een renovatie van het aquarium. Het gebouw, wat in 1882 gebouwd werd en onderhand rijksmonument is, werd in 2021 gesloten. Een jaar geleden liet de dierentuin beelden zien van een dronevlucht door het compleet gestripte gebouw. In een nieuwe video liet Artis deze week zien dat er progressie is met de renovatie. Hoewel er nog veel moet gebeuren, is er in bepaalde ruimtes al een goed beeld te vormen van hoe het eindresultaat eruit gaat zien. Het vernieuwe aquarium gaat naar verwachting in 2025 weer open voor publiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *