Kunnen we samen spelen?

Nergens kom je zo makkelijk met andere mensen in contact, als op een camping. Niets geeft zoveel energie als nieuwe mensen ontmoeten. Sociale contacten maakt ons bovendien gelukkig, leren we uit wetenschappelijk onderzoek. Dit gegeven geldt voor zowel volwassenen, als voor kinderen. Logisch dat je dan ook graag op vakantie gaat naar een camping.

Maar dan wel naar een camping waarbij je vooraf al het gevoel hebt dat er meer dan gemiddeld van die leuke types rondlopen. Door te kiezen voor een Watersportcamping heb je al een bepaald soort snoeshaan te pakken. En dan nog. je hebt watersporters die graag lopen te showen met hun PK’s, zeg maar de mensen met de speedboten. En je hebt gasten die vooral los willen gaan met kite’s, windsurfen en S.U.P. -en. Dat zijn echt twee totaal verschillende doelgroepen. Goed om te weten is dat de ene individueel gerichter is, en de ander graag groepsgericht is. Wij richten ons op de mensen die vooral individueel gericht zijn. Nu lijkt dat haast in conflict te zijn met “nieuwe mensen moeten”. Bij de individueel gerichte gast moet je vooral geen bingo avond of een animatieteam rond laten huppelen. Dan jaag je ze direct weg! Moet je niet met een strakke planning komen van allerhande activiteiten. Ze willen graag zelf bepalen of en wanneer ze wat met andere willen gaan doen. Af en toe wat plannen, dat is helemaal goed. Maar vooral niet te vaak en graag erg voorbij de standaard!

Maar hoe kunnen we met onze camping vooral op een losse, niet dwingende wijze, onze gasten aan elkaar verbinden? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat het logisch is dat je op een bepaalde plaats op de camping de ander makkelijker kan ontmoeten. Wil je in contact komen met andere, ga dan naar……Zoiets. Gelukkig hebben we van die plaatsen. Wat denk je van een toiletgebouw. Daar kan je lekker van achter je tandenpoetsen op “mensen-jacht” gaan. Of wat te denken van het strandje, als je daar geen potentiële vrienden kan ontmoeten…..

Kinderen zijn daar zomaar met elkaar aan het spelen, ouders drinken daar bij het strandbarretje Zimpel een lekkere espresso. Zo simpel is het leven op de camping. Vooral ook omdat we hier vooral veel toeristische plaatsen hebben. Hier wordt je niet snel ondergedompeld in een soort “dorpje van vaste bewoners”. En als er al een soort dorpje is, dan is dat wel op de veldjes met de seizoengasten. Ongeveer 20% van onze gasten hebben hier een seizoenplaats. De overige 80% bestaat dus uit gasten die een of meerdere dagen bij ons kamperen. Dagelijks wisselen de mensen op de toeristische plaatsen. Dagelijks gaan juist deze toeristische gasten de hort op. Ze huren een boot of pakken de fiets en willen Friesland verkennen. s”Avonds komen ze terug op de camping en vertellen enthousiast wat ze nu weer mee hebben gemaakt. Ze geven je mooie tips waar en wat je zeker moet gaan bezoeken. s”Avonds gaan de kinderen nog even balletje trappen, vliegeren, zwemmen of lopen ze even naar het dorp om een lekker ijsje te gaan halen. Bijna altijd samen met een camping vriend. Vrienden maken, samen spelen, dat doe je zomaar op de camping. nu ben ik benieuwd, heb jij al vakantieplannen en wil je dan gaan kamperen?

Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *