De gemeente Sluis start deze maand met de uitvoering van het Masterplan Nieuwvliet-Bad. Dormio Resort Nieuwvliet-Bad is één van de laatste projecten dat hier gebouwd mag worden.

De uitvoering van het Het Masterplan is gericht op het beschermen, versterken en beleven van de landschappelijke kwaliteiten rond Nieuwvliet-Bad. In het plan worden achttien projecten beschreven die bijdragen aan verbetering van de verkeerssituatie, opwaardering van het duingebied, verbetering van de overgang van het duin met de badplaats en een goede balans tussen bebouwing en landschap en natuur. Het Masterplan kon rekenen op veel draagvlak; het kwam tot stand in samenwerking met inwoners, ondernemers en betrokken organisaties.

In november start de uitvoering van zes regiodeal projecten. Daat zijn voornamelijk infrastructurele projecten, zoals het veiliger van verkeersstromen, toegangswegen verbeteren, en het beter faciliteren van fiets- en wandelverkeer. Inrichting van wegen moet ook bijdragen aan het beleven van de kust. Door toepassen van knotwilgen langs de dijken wordt de landschappelijke waarde van de dijken benadrukt.

Ook het project Beleefbare Pier behoort tot deze eerste fase- projecten: 'De pier ter hoogte van strandopgang De Boekanier toegankelijk maken als uitzichtpunt en plek om te recreëren. Hierdoor wordt de aantrekkingskracht van het strand versterkt. De pier wordt zodanig ontworpen dat in de toekomst mogelijk een aanlandingsplaats voor een watertaxi toegevoegd kan worden.'

Meer informatie: Gemeente Sluis

Dormio realiseert een nieuw natuurlijk resort

Dormio Resort Nieuwvliet-Bad is één van de laatste projecten dat in de gemeente Sluis gebouwd mag worden. Op de website van Dormio wordt het project beschreven als "Een ware verrijking voor de populaire badplaats. De 124 vakantiewoningen op het resort bieden variatie op het reeds bestaande aanbod in de regio. Ze worden aangeboden in verschillende groottes en thema’s. Het uitgebreide aanbod vakantiewoningen biedt voldoende afwisseling voor een grote variatie aan gasten."

Bijzonder aan dit nieuwe park is dat er diverse vakantiewoningen met een eigen doelgroep/thema worden gerealiseerd: Pets-home (voor hondenbezitters), de Wellenss home (met eigen wellness faciliteiten), de Pool home (met een privé binnenzwembad), de Kids home (specifiek ingericht voor gezinnen met kleine kinderen), de Water-home (aan het water) en de Generation home (14-, 16- en 20-persoonswoningen voor families en grotere groepen)

Dormio gaat het park in eigen beheer exploiteren, zoals ze dat de laatste tijd steeds vaker doen; "De Dormio vlag wordt steeds bekender" De verkoop van de vakantiewoningen is inmiddels begonnen.

Meer informatie: www.dormio.nl/investeren/aanbod/dormio-resort-nieuwvliet-bad