Wederzijdse meerwaarde van nieuw Landal Residence Westduin met Speelpark De Goudvis

Nieuwkomer Landal GreenParks Westduin boft dat het nieuwe vakantiecomplex speelpark Goudvis als buurman heeft. Recent opende Landal Greenparks in Sint Maartenszee Residence Westduin, een appartementencomplex met 18 luxe ingerichte appartementen. Aan de overkant van het complex bevindt zich het attractiepark De Goudvis.

Operationeel manager Martijn Lindhout: ”Voor gezinnen met kinderen is de locatie bijzonder aantrekkelijk maar niet alleen vanwege het strand op loopafstand.” Vakantieverblijf en attractiepark versterken elkaar als het om de vakantiebeleving gaat.

Martijn Lindhout vertelt dat het complex, gebouwd volgens de actuele duurzame normen, op een unieke locatie ligt, vlakbij zee en goed bereikbaar. “We gaan hier bovendien binnenkort starten met een elektronische incheck waardoor gasten de toegang en de ‘sleutel’ van hun appartement via de smartphone kunnen openen. Er is hiervoor een speciale app ontwikkeld.”  Inmiddels wordt er volop gebruik gemaakt van de verhuuraccommodatie en is volgens Lindhout de bezettingsgraad de komende maanden bijna 100%. Martijn Lindhout is nu nog op de wisseldagen druk bezig met de gasten. Het plan is echter dat het in de toekomst een accommodatie zonder receptie wordt. Martijn Lindhout, voorheen general manager bij Blooming hotel in Bergen, begeleidde dit hotel bij de verduurzaming en uitbreiding.  

High-tech en ‘personal touch’

Zelfbediening (bij incheck) is in opmars, zowel bij hotels als vakantieparken. In de praktijk blijkt deze ontwikkeling echter niet zo snel te gaan. Gezien de huidige personeelstekorten in meerdere sectoren van het bedrijfsleven zou het een oplossing kunnen bieden voor de problemen. Grote spelers als Center Parcs en Van der Valk maken al enige tijd gebruik van geavanceerde systemen, bijvoorbeeld in het nieuwe Van der Valk Amsterdam Zuidas dat in 2021 nog de Award toegekend kreeg van ‘Best Building’. Hier kunnen gasten zelf inchecken, betalen en krijgen ze digitale toegang tot hun kamer. Martijn Lindhout is van mening dat de combinatie van persoonlijke aandacht en smart-toepassingen het best werken. “Ik zie toch dat veel ouderen moeite  hebben met digitale systemen”.  Om die reden vindt hij het vanzelfsprekend dat hij op de wisseldagen, vrijdag en maandag, assistentie kan verlenen en is er nog sprake van een soort opstartfase.

Voor Landal GreenParks past deze locatie aan het Noordzeestrand prima bij de overige Landal vakantieverblijven in de Kop van Noord-Holland en op de Waddeneilanden. De verwachting is bovendien dat er een positieve invloed  uitgaat op  buurman speelpark Goudvis op het vakantieverblijf ‘Residence Westduin”; kinderen die hier met hun ouders of opa en oma verblijven, zullen zich zeker niet vervelen, een verblijf op een vakantiebestemming moet vooral leuk zijn.

Meer informatie: www.landal.nl/parken/residence-westduin

Speelpark De Goudvis

Speelpark De Goudvis bestaat uit een grote buitenspeeltuin en een indoor speelparadijs. Uitzonderlijk is dat ouders geen entree betalen, ze betalen uitsluitend voor de kinderen die zij begeleiden. Hier kunnen kinderen zich een dag, weekend of korte vakantie uitstekend vermaken. Het park beschikt over meer dan 2200 m2 voorzieningen met overdekte glijbanen, ballenbad, monorail, cafetaria met terras. De oud-Hollandse buitenspeeltuin is overzichtelijk en ruim 3,5 ha groot. Er zijn waterfietsen, klimtorens, trampolines, kabelbanen, schommels, luchtkussens, etc. Eigenaar van De Goudvis is Richard Poland. “We bestaan al bijna veertig jaar.  Het idee van een speeltuin is ontstaan toen we met de familie bij Ponypark Slagharen Henk Bemboom hebben ontmoet. Bemboom-oprichter van attractie- en vakantiepark Slagharen- inspireerde ons om zelf ook een speelpark te beginnen”. Poland vertelt het lachend en laat ondertussen een plakboek met foto’s en handtekening van Bemboom zien.

Meer informatie: www.degoudvis.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *