Limburg populairste bungalowpark bestemming, smerig huisje grootste ergernis

Limburg is nipt voor Drenthe en Gelderland de populairste provincie voor een verblijf op een vakantiepark. Slecht schoongemaakte bungalows zijn ergernis nummer één. Dat blijkt uit onderzoek onder 2.519 Nederlanders door vakantieparken-platform Parkvakanties. Maar liefst 40 procent van de ondervraagden gaf aan in Limburg op vakantie te zijn geweest in een van de afgelopen jaren. De vakantieparken in eigen land zijn hoe dan ook met afstand (bijna 75 procent) favoriet om te verblijven. Duitsland en België zijn daarna de populairste bungalowpark bestemmingen

Laurens Taekema, eigenaar van Parkvakanties, ziet het aantal vakantieparken in Nederland steevast groeien: “Wij Nederlanders zijn de uitvinders van vakantieparken en nog altijd zijn ze razend populair. De groei zit met name in de kleinschalige resorts. Tegenwoordig zoeken we steeds meer luxe en willen we vooral genieten van de natuur en activiteiten op of rondom het park.” 

Goede rapportcijfers, maar huisje móet schoon zijn

In vergelijking met hetzelfde onderzoek in 2022 is het gemiddelde rapportcijfer voor een verblijf op een vakantiepark gestegen naar een 8.1, ten opzichte van een 7.9 twee jaar geleden. Voor één op de drie Nederlandse vakantiegangers was het verblijf zelfs boven verwachting. Slechts twee procent van de Nederlanders gaf een onvoldoende. Een binnenzwembad, een restaurant en een parkwinkel zijn de voorzieningen die we het liefste op een vakantiepark zien. 

Ondanks de goede cijfers blijven er altijd ergernissen. De top 5 is ten opzichte van 2022 niet veranderd. Een vies huisje staat nog altijd met stip op nummer één, op afstand gevolgd door slechte bedden en geen gratis of slechte Wi-Fi. De schoonmaak van de vakantiehuisjes stond het afgelopen jaar extra onder druk door personeelstekort en bezuinigingen. “Als mensen een negatieve review achterlaten op onze website dan gaan de klachten in 90 procent van de gevallen over de schoonmaak.”, zegt Taekema.

We gaan vaker op vakantie

Bijna tweederde van de ondervraagden is van plan om vaker in Nederland op vakantie te gaan. Taekema: “We gaan vaker en gemiddeld gezien korter op vakantie. De gemiddelde uitgaven stijgen hierdoor ook, want mensen die korter op een park verblijven geven per dag vaak meer uit.” Uit het onderzoek, dat in samenwerking met Pleisureworld is gehouden, komt Landal GreenParks als favoriete vakantiepark aanbieder uit de bus, gevolgd door Center Parcs en Roompot.

Bron en meer informatie: Parkvakanties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *