Hoe geeft je a.i. de juiste opdrachten mee + update over nieuwe a.i. ontwikkelingen

Ook deze maand krijg je weer een update over de ontwikkelingen in artificial intelligence (a.i.) door Chris van Vleuten, die meteen de link legt naar toepassingen voor de recreatiesector. Deze maand kwam er een nieuwe update van Chatgtp / Open a.i. op de markt die de mogelijkheden van tekst naar video spectaculair verbetert.

In de tweede helft van deze aflevering legt Chris uit wat het belang is van het geven van de juiste opdrachten en stellen van de juiste vragen aan a.i.. Deze input wordt ‘prompt’ genoemd. Wil je een relevante en kwalitatief hoogwaardige output krijgen, dan begint dat bij het formuleren van de juiste prompt. “De eerste a.i. modellen zijn getraind op de Amerikaanse taal en situatie. Maar de modellen kunnen zich inmiddels ook uitstekend aanpassen aan de Nederlandse situatie. Je moet er in de prompt alleen wel even naar vragen.”

Veel mensen hebben kennis gemaakt met a.i. dankzij Chat GTP. Maar inmiddels zijn er meerdere partijen die zich volop storten op ontwikkelingen. Ook Gemini, een a.i. ontwikkeling van Google lanceert mooie praktische nieuwe toepassingen. En Microsoft werkt onder de naam Copilot ook aan een positie in deze markt.

Enkele links uit de vlog:

Met dank aan (maker van deze vlog): Chris van Vleuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *