Capfun heeft inmiddels al 18 campings in Nederland – en is nog niet klaar met groeien

De Franse campingketen Capfun nam in 2022 zes Nederlandse campings over. Voor komend jaar staan daar diverse investeringen in voorzieningen op het programma. En er komen in 2023 nog minstens 4 Nederlandse campings bij. Daarmee begint Capfun een serieuze factor te worden in de Nederlandse verblijfsrecreatie.

Camping De Bongerd in het Noord-Hollandse Tuitjenhorn

Ook in België zijn er inmiddels 4 Capfun campings. In totaal beheert het Franse familiebedrijf meer dan 180 camping in diverse landen in Europa, met een zwaartepunt in Frankrijk.

De Nederlandse campings die in 2022 aan de keten van Capfun werden toegevoegd:

  • Eikenhof in de gemeente Paasloo- 20 hectare- 520 plaatsen inclusief een mooi uitbreidingsproject.
  • Twente Es gelegen in de gemeente Enschede – 10 hectare – 250 plaatsen – Vlinderloo.
  • Wieskamp gelegen in de gemeente Winterswijk Henxe- 12.5 hectare – 353 plaatsen.
  • De Rotonde in de gemeente Enspijk -23 hectare – 489 plaatsen.
  • Heino in de gemeente Heino- 13 hectare – 342 plaatsen.
  • Erkemederstrand in de gemeente Zeewolde – 55 hectare – 552 plaatsen.

Zie ook: Het totale aanbod een Nederlandse Capfun campings

Capfun laat weten dat zij in 2023 nog minstens 4 nieuwe campings in Nederland willen toevoegen aan de keten – afhankelijk van het aanbod. Danielle Zondervan, commercieel manager van Capfun Nederland legt uit waar Capfun naar op zoek is: “De campings die wij zoeken hebben zeer eenvoudige criteria. Zij hoeven enkel meer dan 250 of 300 standplaatsen te hebben en kunnen overal gevestigd zijn. We moeten gewoon een goede feeling hebben met de locatie en het product. Een camping moet de potentie hebben om er een leuke vakantie met het gezin door te brengen. Wij zijn niet bang om te investeren, te verbeteren en soms zelfs helemaal opnieuw te beginnen. Vervolgens ontwikkelen we speelvoorzieningen voor kinderen (glijbanen, zwembaden, speeltuinen) en hoge kwaliteit stacaravans of chalets.”

Ook in 2023 staan er weer diverse grote investeringen in Nederlandse parken op het programma, w.o.:

  • Zeumersehof: Nieuwe Spacebowl glijbanen (vanaf 07/07)
  • Sprookjescamping: Nieuw overdekt peuterbad en overkapping buitenzwembad (vanaf 14/07)
  • Eibernest: Nieuw overdekt peuterbad en overdekt zwembad (vanaf 14/07)
  • Vlinderloo: Nieuwe Carabouille speeltuin (vanaf 07/07)
  • IJsselstrand: Nieuw buitenzwembad en nieuwe Double Slide & Spacebowl (vanaf 21/04)

Waarom heeft Capfun juist het oog laten vallen op Nederland? Zondervan: “Historisch gezien hadden we enkel parken in Frankrijk waarbij meer dan 30% van onze klanten Nederlands was. Het was dus vanzelfsprekend dat we vanaf 2018 onze CAPFUN-parkervaring wilden aanbieden, dicht bij de plaats waar onze Nederlandse gasten wonen. We begonnen met het park Zeumersehof en daarna de parken Stoetenslagh en De Bongerd. We waren onder de indruk van de hoge kwaliteit van de Nederlandse parken en de sterke band van de gasten met hun campings. We vonden het ook heel fijn om al onze parken te kopen van families of ondernemers, die ze meestal van de grond af hadden opgebouwd en gevormd, net zoals wij dat in Frankrijk hebben gedaan.”

Capfun houdt ook rekening met de marktomstandigheden en de omgeving in Nederland Zondervan: “Op onze Nederlandse parken is ons personeel uitsluitend Nederlands en wij zetten ons in voor de lokale economie. Wij geloven, en dat geldt voor al onze Europese parken, dat campings een grote bron van rijkdom zijn voor dorpen en bedrijven die soms in zeer landelijke gebieden liggen. We helpen mensen dan ook graag om de streek te ontdekken.”

Geen tussenpersonen

Nog een bijzondere eigenschap van het bedrijf Capfun is dat zij geen gebruik maken van tussenpersonen in hun klantbenadering. Zondervan legt uit: “Alle boekingen verlopen direct via onze eigen website of men kan ons bellen. Het is voor ons zeer belangrijk om deze sterke relatie met onze gasten te onderhouden, waardoor wij hen begrijpen en steeds sneller kunnen reageren.”

Meer informatie: www.capfun.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *