Nieuwe tool voor toegankelijkheid: de traptredelift

Trappen zijn voor veel mensen, die slecht ter been zijn, een enorme uitdaging. De recreatiesector houdt de laatste jaren steeds beter rekening met toegankelijkheid. Maar dat was vaak nog niet het geval tijdens het ontwerp van een gebouw of terreininrichting. Met de traptredenlift van Ergoflex kan makkelijk achteraf een aanpassing worden gemaakt om trappen beter toegankelijk te maken.

traptredeliftWerking van de automatische traptredelift:
Op elke trede van een bestaande trap wordt een heftrede gelegd. Bij de bovenste en onderste traptrede bevindt zich een contactplaat. De heftreden zijn voorzien van speciale contacten. De heftreden ondersteunen de gebruiker maximaal bij het traplopen. En wel zo dat de gebruiker wordt ontzien bij het naar boven en beneden lopen, zonder een knie te buigen.

De heftreden van de traptredenlift hebben twee uitgangsposities:

  1. • Bij het naar boven lopen, bevinden alle heftreden zich in de onderste positie,
  2. • Bij het naar beneden lopen, bevinden de heftreden zich in de bovenste positie.

In beide uitgangsposities blijft het normale trapprofiel behouden, zodat de trap ook zonder heffunctie kan worden gebruikt. Wanneer de trap zich voor de volgende gebruiker in de verkeerde uitgangspositie bevindt, wordt deze automatisch bij het betreden van de contactplaten bij de onderste of bovenste trede gecorrigeerd.

Zie ook onderstaand filmpje:

De automatische traptredelift helpt de gebruiker bij het trap op of af lopen, hoe langzamer de gebruiker loopt, des te beter dit gaat. De hefbeweging van de treden is nagenoeg geruisloos. De trapplaten van staalplaat zijn voor het gebruik binnenshuis bekleed met tapijt of PVC, Voor het gebruik buitenshuis zijn de platen
van geribd plaatstaal.

Meer informatie:
bekijk de brochure van de Ergoflex traptredelift (pdf)
www.ergoflex.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *