Center Parcs steekt ruim half miljard in vernieuwing huisjes en faciliteiten

Center Parcs gaat flink vernieuwen. Er wordt ruim 550 miljoen euro geïnvesteerd om de zeven grootste vakantieparken in Nederland, België en Duitsland te moderniseren. 4.800 vakantiehuisjes worden gerenoveerd en er wordt geïnvesteerd in het subtropische Aqua Mundo zwembad, de centrale voorzieningen en de infrastructuur.

Na diverse eerdere investeringen zet Center Parcs nu opnieuw een grote stap bij het realiseren van haar internationale strategie om de gastbeleving te verrijken, heeft Center Parcs (onderdeel van de Pierre & Vacances-Center Parcs Group) een nieuwe lange termijn leaseovereenkomst gesloten met Blackstone, eigenaar van het vastgoed. Als onderdeel van deze overeenkomst draagt Blackstone 200 miljoen euro bij in het vernieuwen van de voorzieningen en accommodaties op de zeven grootste vakantieparken: De Kempervennen, De Huttenheugte, Het Heijderbos en Het Meerdal in Nederland, Erperheide en De Vossemeren in België en Bispinger Heide in Duitsland. De grootscheepse plannen sluiten aan op de ambitie van Center Parcs om een nieuwe standaard te zetten in beleving, verblijf en samenzijn.

Center Parcs

De Eemhof, ook een groot park in Nederland, blijft vooralsnog zoals het is. Dit park heeft een andere eigenaar en de onderhandelingen om ook daar te kunnen investeren lopen nog.

Het grootste deel van de investering (85%) besteedt Center Parcs aan het vernieuwen van de cottages en hotelkamers. Hiermee wil Center Parcs inspelen op de groeiende behoefte aan luxe accommodaties en unieke ervaringen. Zo zet Center Parcs in op de uitbreiding en vernieuwing van de meest luxe cottages in haar parken, namelijk Premium en VIP, én in een upgrade van de Comfort cottages. Bovendien worden in de parken themacottages gecreëerd die helemaal in het teken staan van unieke belevenissen. Zo kunnen families zich volledig onderdompelen in een adventure- of dierencottage.

Aqua Mundo krijgt nieuwe spectaculaire attracties

In alle parken wordt de Aqua Mundo gerestyled en uitgebreid met nieuwe voorzieningen en attracties. Zo krijgen de parken nieuwe spectaculaire glijbanen en worden bestaande glijbanen voor een optimale beleving omgetoverd in interactieve glijbanen met allerlei bijzondere licht- en geluidseffecten.

Ook kunnen kinderen zich straks vermaken in de nieuwe kinder-doe-baden. In dit waterspeelparadijs kunnen zij volop genieten van waterpret in een veilige omgeving.

Vernieuwing faciliteiten

Ook de centrale faciliteiten op de parken worden vernieuwd. Zo wordt bijvoorbeeld het nog steeds populaire bowlen interactief door het toevoegen van speciale licht- en geluidseffecten.

Verder komen er in alle vakantieparken nieuwe buitenspeeltuinen en krijgen de kinderboerderijen een upgrade. Het Meerdal en Bispinger Heide krijgen zelfs een compleet nieuw dierenparkconcept. Hier wordt een echte natuurbeleving voor gasten gecreëerd, waar in een bosrijke omgeving op een natuurlijke manier interactie is tussen gasten en dieren. De overdekte Jungle Dome in Het Heijderbos wordt tevens vernieuwd. Deze krijgt nieuwe speelmogelijkheden.

De Action Factory, een overdekte speelhal, wordt ook op diverse parken vernieuwd.

Ook de infrastructuur op de parken wordt vernieuwd. Zo worden leisure-promenades gecreëerd die verschillende voorzieningen in de parken met elkaar verbinden, zodat gasten er nog beter hun weg kunnen vinden.

Center Parcs De Huttenheugte (foto: Parkvakanties)

Digitalisering customer journey voor een zorgeloze vakantie, zowel voor als tijdens verblijf

In alle zeven parken wordt de volledige customer journey gedigitaliseerd, zodat gasten kunnen genieten van een zorgeloze vakantie: zowel voor als tijdens hun verblijf. Een voorbeeld hiervan zijn de nieuwe digitale armbanden waarmee gasten toegang krijgen tot de Aqua Mundo, activiteiten en andere voorzieningen in de parken. Op den duur biedt Center Parcs ook de mogelijkheid om met deze armband te betalen en de cottagedeur te openen.

“Mensen hebben behoefte aan een zorgeloos verblijf en zijn op zoek naar verrassende momenten en unieke belevingen om samen te kunnen delen. Daarom hebben we een overeenkomst met Blackstone getekend, waardoor we 200 miljoen euro kunnen investeren in het vernieuwen van onze zeven grootste parken in Nederland, België en Duitsland. Met deze investering willen we het unieke karakter van elk park versterken om tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van onze gasten”, vertelt Pascal Ferracci, CEO van Center Parcs Europe. “Met dit omvangrijke innovatieprogramma willen we een nieuwe standaard zetten in beleving, verblijf en samenzijn. We willen onze gasten voortdurend blijven verrassen, terwijl ze tijd met hun gezin doorbrengen en echt even samen zijn”.

De werkzaamheden beginnen volgend jaar en moeten in 2023 afgerond zijn.

Nieuwe Center Parcs website

Vorige week heeft Center Parcs een geheel vernieuwde website gelanceerd. De nieuwe website werd al enige tijd uitvoerig getest en was voor een aantal bezoekers al zichtbaar, maar inmiddels is de nieuwe Center Parcs website voor iedereen te gebruiken. Ten opzichte van de vorige website is de nieuwe site volledig responsive en dus geschikt voor alle apparaten. In de testfase was reeds gebleken dat dit tot een conversie stijging heeft geleid op mobiel verkeer.

Meer informatie: www.centerparcs.nl


Met dank aan:
Laurens Taekema, oprichter van Parkvakanties. Parkvakanties is dé vakantiepark-specialist van Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *