Toeristische organisaties in Súdwest Fryslân richten vereniging op

Op dinsdag 14 februari hebben vertegenwoordigers van de verschillende VVV- en TIP- (Toeristisch Informatie Punt) organisaties binnen de gemeente Súdwest-Fryslân een akkoordverklaring ondertekend, waarmee zij instemmen met de oprichting van de Vereniging Toeristen Promotie Súdwest-Fryslân.

Het gaat om de toeristische organisaties in Sneek, Bolsward, Hindeloopen, Stavoren, Workum en VVV Wymbrits (IJlst, Woudsend en Heeg) en Makkum (in oprichting).

De Vereniging Toeristen Promotie Súdwest-Fryslân is een overkoepelende vereniging waarin de samenwerking tussen de verschillende organisaties wordt vormgegeven. De toeristische organisaties onderschrijven het belang van samenwerking en eenduidige en effectieve informatievoorziening voor toeristen, zodat de bezoekers van de gemeente Súdwest-Fryslân een warm welkom wordt geboden. De ambitie is een toename van het aantal verblijfsmomenten, het koppelen van de bestaande producten en de ontwikkeling van nieuwe toeristische producten en concepten.

Wethouder Offinga: “De samenwerking van de verschillende VVV’s en TIP organisaties is van groot belang om een goed toeristisch product voor Súdwest-Fryslân neer te zetten. Met één nieuwe vereniging kunnen we slagvaardig en doelmatig optreden door ons enerzijds te richten op de klantvraag van de toerist en anderzijds op de versterking van de belangen van de ondernemers in onze gemeente. Hun invloed en betrokkenheid is mede bepalend voor het succes. Ik wil de deelnemers complimenteren met de weg die ze nu zijn ingeslagen.”

Bron: gemeente Sudwest Fryslan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *