Natuurkampeerterreinen maakt werk van winterkamperen

Op zaterdag 9 november wordt het winterseizoen op de Natuurkampeerterreinen geopend. Kampeerders worden warm onthaald met een glas glühwein of chocolademelk bij het kampvuur. Wie in het blauw gekleed komt, mag voor een zacht prijsje blijven slapen.

banner-winterkamperen-site

Bij kamperen denken de meeste mensen aan warm weer. Na de zomer gaat de tent naar de zolder en de caravan in de stalling. Terwijl het najaar en de winter zich juist goed lenen voor een kampeervakantie. Met een geschikte uitrusting is de kou zo bedwongen en geniet men dubbel en dwars van de rust en de natuur. Op een Natuurkampeerterrein is de kans groot dat er zo maar een konijn of een ree voor uw tent langs schiet. Bovendien kunt u eindeloos wandelen en fietsen in de aangrenzende natuurgebieden.

Twintig Natuurkampeerterreinen in Nederland, waaronder vijf terreinen van Staatsbosbeheer, zijn het hele jaar geopend. De beheerders van deze terreinen nodigen kampeerders uit samen met hen het winterseizoen in te luiden bij het kampvuur. Op zaterdag 9 november kunt u vanaf 16.00 uur aanschuiven bij het kampvuur. Komt u in het blauw gekleed, dan kunt u voor een speciaal tarief blijven overnachten (€ 5,00 per volwassene, kinderen gratis). Op de terreinen van Staatsbosbeheer geldt een ander gereduceerd tarief. Reserveren voor dit weekend is verplicht. Eerder komen of langer blijven is uiteraard mogelijk.

De Natuurkampeerkaart is het garantiebewijs voor kwaliteit van de Natuurkampeerterreinen. De kaart geeft u (samen met uw gezin of een met uw kamperend gezelschap van in totaal 4 personen) toegang tot de 136 Natuurkampeerterreinen in Nederland. Tot 31 december 2013 geldt de najaarsactie: bij aanschaf van de Natuurkampeerkaart 2013 (en Het Groene Boekje 2013) ontvangt u die van 2014 gratis in huis.

Wie in is voor een weekendje winterkamperen, kan zich nu al aanmelden voor het Kamperen-tot-je-blauw-ziet-weekend op 9 november. Kijk voor een overzicht van de Natuurkampeerterreinen die open zijn op www.natuurkampeerterreinen.nl/winterkamperen.

Redactie over Winterkamperen
Twee jaar geleden heeft in vakblad Recreatief Totaal een uitgebreide analyse gestaan over natuurkamperen. De conclusie richting de campingondernemer; “Doe het goed, of doe het niet.” Bedrijven die winterkamperen ‘gedogen’ zorgen niet voor terugkerende gasten. Bedrijven die er een winterbeleving van maken, kunnen een nieuwe fanclub bouwen. Kamperen in de winter vraagt ook om wat extra voorzieningen i.v.m. de vorst. Houdt ook rekening met activiteiten die passen bij de winter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *