Geofort wint toeristische ondernemersaward in Gelderland

Bart Bennis en Willemijn Simon van Leeuwen van Geofort (Herwijnen) hebben op 5 oktober te Duiven de NORT Gelderland Ondernemers Award Recreatie & Toerisme 2012 uitgereikt gekregen uit handen van Gelders gedeputeerde Jan Jacob van Dijk. De Award wordt toegekend aan grensverleggende ondernemers die een belangrijke bijdrage leveren aan het toeristische product in de provincie. Geofort eindigde daarmee net voor de andere genomineerden Karin en Robert Wassink van MEGAPret (Lievelde) en Pattrick Janssen van TukTuk Bingo Rally van Holland Evenementen Groep (Zoelen).

speurtocht op het Geofort

De jury bleek onder de indruk van het innovatieve hergebruik van historisch erfgoed. Door de ruimtelijke lijnen van het fort toe te passen in de beleving van een geometrische attractie gaan locatie en thema elkaar versterken. Het concept is daarbij eigentijds vanwege moderne technieken en vele duurzame oplossingen. Tot slot verdient Geofort volgens de jury alle lof en steun door haar bijdrage aan de toeristische infrastructuur en de uitstraling van de regio. (zie ook artikel over het Geofort op Pretwerk)

De uiteindelijke winnaar Geofort werd bekend gemaakt tijdens het Eindcongres van de stichting NORT Gelderland. De Award is ingesteld om goede voorbeelden te laten zien van onderscheidend ondernemerschap in de provincie Gelderland. De genomineerden ontvangen alleen eer, de winnaar krijgt ter herinnering ook nog een speciaal beeldje uitgereikt. Toekenning van een Award past binnen het streven van NORT Gelderland naar versterking van kwaliteit en vernieuwing van toeristisch-recreatieve initiatieven.

De uitreiking van de Award sloot aan op het programma van het Eindcongres van NORT Gelderland dat voornamelijk inging op ondernemerschap en innovatie in de sector recreatie en toerisme. NORT Gelderland is een initiatief van de brancheorganisaties HISWA Vereniging, RECRON en Koninklijk Horeca Nederland en wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland, de Europese Unie en de Kamers van Koophandel.

De stichting NORT Gelderland heeft als doelstelling het stimuleren van kwaliteitsverbetering en professionalisering binnen de recreatie-, horeca- en watersportbranche. NORT Gelderland zal na 8 succesvolle jaren per 1 november haar activiteiten staken en organiseerde in dat kader een Eindcongres waar ruim 100 betrokkenen uit de sector in Gelderland aanwezig waren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *