Museum Naturalis krijgt een grote T-Rex attractie

Naturalis ontvangt 1.250.000 euro voor de REXperience, een spectaculaire publieksattractie in de dinosauriërzaal van het nieuwe museum. Dat maakte de BankGiro Loterij bekend tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala.

Naturalis Directeur Edwin van Huis: “Het is fantastisch dat de deelnemers van de BankGiro Loterij ons met deze extra bijdrage de kans geven om in het nieuwe museum veel meer mensen te raken met de schoonheid en de rijkdom van de natuur. In de REXperience kunnen we T. rex Trix echt tot leven wekken. Dat wil niemand missen. En hoe meer je weet over het leven op aarde, hoe beter je beseft dat we de natuur nodig hebben voor onze toekomst.”

Met de REXperience reizen bezoekers in een tijdcapsule
Bezoekers gaan terug naar de wereld van 66 miljoen jaar geleden, het dinotijdperk. Een spannende ontmoeting met een levensechte Tyrannosaurus rex Trix kan dan niet uitblijven. Naturalis verwacht met deze laagdrempelige REXperience een groot en nieuw museumpubliek aan te trekken, vooral de families met kinderen die nu nog niet vaak een museum bezoeken. Het nieuwe museum gaat eind 2018 open voor publiek.

En meer goed nieuws
Naturalis is zeer verheugd met de vaste bijdrage van € 300.000 per jaar van de BankGiro Loterij. Bovendien kreeg Naturalis van de deelnemers die specifiek – ‘geoormerkt’ – voor Naturalis meespelen een cheque van € 204.597. Deelnemers die geoormerkt meespelen dragen de helft van hun maandelijkse lotprijs af aan Naturalis.

Naturalis en de BankGiro Loterij zijn partners sinds 2006
De BankGiro Loterij is dé cultuurloterij van Nederland. Hoogtepunt in de samenwerking tot nu toe is de komst van T. rex Trix naar Leiden en de tentoonstelling T. rex in Town, waarvoor Naturalis in 2015 al een eenmalige bijdrage van 1,2 miljoen euro kreeg. De tentoonstelling trok tot nu toe al zo’n 200.000 bezoekers en is nog te zien tot 5 juni 2017.

Mer informatie: https://t-rex.naturalis.nl/default.aspx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *