Rijksmuseum zet Escape Game in om spelenderwijs kunst te beleven

Musea worden steeds attractiever. Ook het toonaangevende Rijksmuseum maakt gebruik van spelvormen om het publiek een nieuwe beleving te bieden. De Escape Game (geen Escape Room) wordt ingezet om bezoekers op een speelse wijze kennis te laten maken met kunst.

Escape Game in het Rijksmuseum (foto: Bibi Veth)

De Escape Game is een interactief spel door het hele Rijksmuseum. De Escape Game is voor families met kinderen vanaf 6 jaar of volwassenen. Het niveau van de game kan aangepast worden aan de leeftijdsgroep. Met de Escape Game beleven deelnemers op een nieuwe manier kunst in het museum. Door samen spelenderwijs de kunst te leren kennen, staan ze langer stil bij de kunstwerken.

Het Rijksmuseum is in 2018 gestart met een Escape Game. In dat jaar boekten 20.000 mensen het spel. Om die reden is het spel dit jaar vernieuwd en opnieuw gepresenteerd onder de naam: ‘In de schaduw van Rembrandt’

Het spel wordt gespeeld door een groepje van 2 tot 5 personen – en het spel is ook in een Engelse versie beschikbaar. De bezoekers betalen € 22,50 per spel, dat ongeveer anderhalf tot twee uur in beslag neemt.

Ontwikkeling binnen een streng beveiligd museum

Voor de ontwikkeling van de Escape Game heeft het Rijksmuseum samengewerkt met mystery experience studio (en Escape Room exploitant) Sherlocked. Zij schreven een blog over hun ervaringen met de ontwikkeling van de Escape Game. Het spel moest in 3,5 maanden worden gemaakt en de randvoorwaarden van een streng beveiligd museum maakte deze opdracht een flinke uitdaging. En dan moest er ook rekening worden gehouden met de drukke plekken binnen het museum. Zie de blog op: Medium.com

Meer informatie: Rijksmuseum Escape Game

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *