Efteling mag voorlopig niet uitbreiden

Als een enorme domper voor De Efteling kwam vandaag de uitspraak van de Raad van State. Zij verwierpen de eerdere goedkeuring van de gemeente Loon op Zand voor het uitbreidingsplan ‘Wereld van de Efteling 2030’.

Entree Efteling

Voor heeft uitbreidingsplan is De Efteling nadrukkelijk het overleg gezocht met bewoners uit de omgeving die ook inspraak kregen in de plannen. Een kleine groep bewoners bleef principieel tegen de plannen en stapte naar de rechter. Onder deze groep zit ook minicamping Bernehoeve verwacht dat de toenemende drukte de bedrijfsvoering van de door hem geëxploiteerde camping negatief zal beïnvloeden.

De plannen van ‘De Wereld van de Efteling 2030’ geven vorm aan de groeidoelstelling van de Efteling van ruim 5 miljoen bezoekers nu naar 7 miljoen in 2030. De plannen zijn volgens De Efteling noodzakelijk om in de wereldtop te kunnen blijven meedraaien.

Fons Jurgens, Algemeen Directeur Efteling reageert: “Het is een enorme teleurstelling dat we nog niet verder kunnen met onze uitbreidingsplannen. De plannen zijn tot stand gekomen na een uitgebreid proces van bijna vier jaar, waarin de inbreng van veel partijen en van omwonenden is verwerkt. We hadden dus natuurlijk liever een andere uitspraak gezien. We kunnen niet anders doen dan de bodemprocedure, die eind 2019 start, af te wachten. Tot die tijd zitten we natuurlijk niet stil, na de zomer openen we ons 30ste sprookje De Zes Zwanen. En volgend jaar gaan we onze gasten verrassen met de nieuwe achtbaan Max & Moritz.”

Meer informatie:

uitspraak Raad van State

Uitleg over de juridische procedure rond de uitbreidingsplannen op de website van Omroep Brabant

Ruimtelijke planvorming ‘Wereld van de Efteling 2020’ op de website van de gemeente loon op Zand (pdf)

www.efteling,com

Eén reactie

  1. Erg jammer! De Efteling heeft het nodig om uit te breiden. De Efteling is tegenwoordig ook niet meer in 1 dag te bezoeken! Daarom zijn er nu ook zoveel accommodaties waar je kunt overnachten om zo meerdere dagen van het pretpark te kunnen genieten. Vind op Pretparkreizen.nl de goedkoopste hotels en vakantieparken bij De Efteling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *