Trampolinepark Jumpsquare kiest voor groots mét gezelligheid

In de eerste week van juli wordt het grootste trampolineperk van de EU (2000 m2) geopend in Nieuwegein. De trend komt overwaaien uit de VS, maar dan wel in een Nederlandse variant waarin aandacht voor gezelligheid en horeca een cruciale succesfactor zijn. Mede-eigenaar Bianca van Westing en leverancier Klaas Siderius (Sidijk) geven een toelichting op deze nieuwe ontwikkeling voor de Nederlandse attractiemarkt.

jumpsquare11Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het park dat op termijn zo’n 200.000 bezoekers per jaar wil ontvangen. Centraal in het pand wordt het horecagedeelte ingericht, met een plein en een intiemere bovenverdieping (vide). Er zijn alleen varianten op trampoline-attracties te vinden, die per jumpzone worden begeleid door een instructeur. Bij de start zijn er al 45 mensen in dienst. Een beeldimpressie van het park onder constructie:

Alhoewel de hal nog niet klaar is, is er al wel een filmpje gemaakt met een impressie van de sfeer in Jumpsqure:

Sport, fun en gezelligheid
De initiatiefnemers van Jumpsquare, Emile en Bianca van Westing hebben ervaring opgedaan met hun indoor speelparadijs Monkey Town in IJsselstein, waar ook al trampolines staan. Bianca legt uit dat er voor Jumpsquare heel bewust is gekozen voor een andere doelgroep: “Voorlopig hebben we als minimumleeftijd gekozen voor 10 jaar (en als maximumgewicht 130 kg). Dat heeft vooral te maken met de veiligheid. Maar je kunt er ook je inrichtingskeuzes op afstemmen. Wij verwachten vooral mensen tussen de 15 en 35 jaar. Daar is ook de keuze van de attracties, de aankleding, en de evenementen op aangepast. Zo gaan we elke zaterdag een clubjumping organiseren met een echte DJ.”

Een Nederlandse variant
De trampolineparken zijn als ’trend’ overgewaaid naar Europa. Ook in Nederland zijn inmiddels al enkele franchiseconcepten actief. Jumpsquare kiest er bewust voor om het trampolinepark in eigen beheer te ontwikkelen. Bianca wil er ook haar eigen ideeën in kunnen doorvoeren: “De Nederlandse parken zijn internationaal afwijkend. In de VS en veel andere landen komt men één of twee uurtjes springen. In Nederland wordt een indoorattractie veel meer gezien als ‘een leuk dagje uit’. Dat hebben wij ook gemerkt bij onze Monkey Town vestiging. Het onderdeel horeca is van groot belang. Het is belangrijk dat mensen zich hier thuis voelen en en gezellige tijd beleven. In de VS zie je vooral veel vending-machines, waar je een blikje of snoepreep uit een automaat haalt. Wij zorgen een gezellige bar, met comfortabele stoelen, zodat mensen hier plezierig en comfortabel kunnen verblijven. We kiezen ook heel bewust voor een open karakter, zodat er altijd veel te zien is.”

Locatiekeuze
De keuze voor een locatie op een industrieterrein in Nieuwegein heeft meerdere achtergronden. Allereerst zijn er niet zo heel veel panden van dit grote formaat beschikbaar. Nieuwegein heeft daarnaast een gunstige ligging voor een attractie die zich richt op de hele Nederlandse markt. Ook het feit dat de eigenaren al een vestiging in buurgemeente IJsselstein hebben, maakt het beheer van beide locaties wel wat makkelijker. Nog een pluspunt was de zeer coöperatieve houding van de gemeente Nieuwegein. In een paar maanden tijd werd het bestemmingsplan flexibel aangepast naar de nieuwe functie.

Spelen en uitdaging
Klaas Siderius van Sidijk is de leverancier van de trampolines en de installaties. Voordat hij aan dit project in Nieuwegein begon had Siderius al volop internationaal inspiratie opgedaan: Siderius: “In de VS zie je op dit moment trampolineparken die nog veel groter zijn. In de EU zie je deze ontwikkeling ook, maar dan met meer aandacht voor de horeca-component.” Sidijk bouwt alle installaties zelf in een fabriek in Friesland. De langste rijen verwacht hij voor de performance trampoline ‘Walk on walls’. Dit is een trampoline voor gevorderden. Je stuitert op je rug en loopt dan steeds hoger tegen een muur op. Als je hoog genoeg komt, dan kun je op een richel blijven staan. (Zie onderstaand video-voorbeeld.)

Het is volgens Siderius belangrijk om een mix aan te bieden van laagdrempelige (speel)attracties en attracties met een uitdaging die wat meer training vergen: “Zo biedt je een prikkel om je te blijven oefenen en komen de liefhebbers regelmatig terug.” Ook het free-run parcours wordt spectaculair. De free-runners kunnen door de hele hal obstakels vinden en bijvoorbeeld eindigen in de soft landingzone.

Meer informatie:
www.jumpsquare.nl
www.trampolineparken.com

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *