Oostappen Groep start nieuw concept dagrecreatie

De Oostappen Groep, vooral bekend van de vakantieparken, gaat een nieuw project ontwikkelen in de dagrecreatie. Voor de Expohallen Kelchterhoef in het Belgische Houthalen-Helchteren is een uniek concept ontwikkeld met diverse vormen van dagrecreatie voor het hele gezin. Onderdeel van de invulling is o.a. een vrije markt met indoor speeltuin en horecaplein.

Overdekte vrije markt
Overdekte vrije markt

Jarenlang waren de Expohallen, waar vroeger het automuseum zat, een grote trekpleister voor het Belgische Limburgse toerisme. Na leegstand sinds 1995, veroudering en het afvallen van nieuwe projectvoorstellen, viel het besluit dat de Expohallen afgebroken zouden worden. Burgemeester dhr. Yzermans van Houthalen-Helchteren stemde hier echter niet mee in en had de wens om de grote hallen te gaan gebruiken voor evenementen en rommelmarkten.

Verbreding naar dagrecreatie
Oostappen Groep Vakantieparken heeft het initiatief genomen om een uniek concept neer te zetten voor de dagrecreatie onder de noemer “Een dagje Kelchterhoef”. Een overdekte vrije markt die elk weekend geopend zal zijn voor jong en oud. Bezoekers kunnen hier struinen langs circa 1000 kramen en winkels en genieten van live muziek onder het genot van een hapje of drankje op het horecaplein. Voor de kinderen van 2 tot 12 jaar wordt er een indoor speelparadijs gerealiseerd. Daarnaast kunnen de gebouwen en een gedeelte van het buitenterrein gebruikt worden voor beurzen, bedrijfspresentaties en andere evenementen.

Oostappen Groep Vakantieparken is bekend als één van de grootste recreatiebedrijven in de Benelux en beschikt over 12 grote vakantieparken in Nederland en België. Hiermee exploiteert de Oostappen Groep nu 27.650 bedden en 14.450 plaatsen en een bezettingscapaciteit van circa 60.000 gasten per dag tijdens het hoogseizoen. Peter Gillis directeur en enig eigenaar van Oostappen Groep Vakantieparken ziet de vrije markt in de Expohallen als een geweldige nieuwe uitdaging, waarmee zij hun markt kunnen verbreden en een nieuwe trend zetten in de recreatiebranche. De unieke sfeer en beleving bij de vakantieparken is ook het uitgangspunt bij het realiseren van de vrije markt.

Regionale trekpleister
Kelchterhoef net over de grens in Houthalen-Helchteren is een gebied met allerlei vormen van dagrecreatie. Dit innovatieve concept is een aanvulling op de bestaande dagrecreatie van Kelchterhoef en is interessant voor de regionale middenstand als nieuw verkoopkanaal. Het is absoluut een toegevoegde waarde voor het toerisme en dagrecreatie in Houthalen en de omgeving. Verwacht wordt dat de overdekte vrije markt Expo Kelcherhoef alle weekenden veel dagbezoekers gaat trekken uit Nederland en België.

Momenteel worden de werkzaamheden gestart om de Expohallen Kelchterhoef te renoveren en gereed te maken voor de opening van de vrije markt. Eind september/begin oktober zullen de deuren open gaan van deze geheel nieuwe vrije markt. De vrije markt in Houthalen-Helchteren in België, een leuk dagje uit voor jong en oud.

Voor meer informatie: www.vrijemarkthouthalen.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *