Ook Vlaanderen worstelt met problematiek permanente bewoning recreatieterreinen

In Vlaams Brabant heeft de provincieraad plannen vastgesteld die duidelijkheid moeten verschaffen over de mogelijkheden van permanente bewoning op een camping of bungalowpark. Er is naar 20 ontwerpen in 10 gemeenten gekeken naar de bestemmingsplannen, en de onteigeningsplannen (deel 1) zijn voorlopig door de provincie vastgesteld.

Toekomstvisie
In 2010 startte de provincie Vlaams-Brabant dit proces om een oplossing te zoeken voor de problematiek van permanente bewoning op recreatieve terreinen. De bestaande problemen werden in kaart gebracht, alle betrokken terreinen werden gedetailleerd bestudeerd en voor elk van de betrokken weekendverblijfszones, campings en residentiële woonwagenterreinen werd een toekomstvisie uitgewerkt.

Langdurige oplossing aanbieden
De bedoeling is dat er een langdurige oplossing voor de problematiek van bewoning op campings en in weekendverblijven wordt aangeboden. Voor sommige terreinen betekent dit dat permanent wonen mogelijk gemaakt zal worden, voor andere zal de recreatieve functie behouden blijven, en een derde groep krijgt een openruimtebestemming.

Meer informatie: http://www.vlaamsbrabant.be/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *