Nieuw bungalowproject met extreem lage bebouwingsdichtheid

Met de komst van Domein Het Camperveer krijgt Zeeland er een hoogstandje bij qua architectuur. Niet eerder werd in Nederland een recreatieproject gerealiseerd met zo’n kleine bebouwingsdichtheid. De 21 luxe woningen op het nieuwe landgoed vlak bij de Zeeuwse kust gaan slechts 3 procent van de 8 hectare bouwgrond innemen, de rest wordt natuurgebied. Verkoop start aanstaande zaterdag.

“Vaak wordt zo’n dunne bebouwingsdichtheid om economische redenen onmogelijk geacht”, vertelt Marc Riemens van Roompot Projects. “Hier wordt bewezen dat het wel kan. Bij nieuwe bouwprojecten moet de natuur vaak plaatsmaken voor bebouwing. Domein Het Camperveer laat een tegengeluid horen.” Het project mag de naam ‘domein’ dragen, omdat het aan de zeer strenge eisen voldoet die de provincie Zeeland aan een landgoed stelt.

Bouw start 1 oktober
Op 1 oktober wordt begonnen met de bouwwerkzaamheden. Waar normaliter wordt gestart met de eerste paal, gelden bij de aanleg van een landgoed heel andere regels. Riemens: “Bij doorsnee bouwprojecten zitten de daken er meestal al op voordat er een boom te bekennen is. Hier is het andersom: we starten met de aanleg van het landgoed, pas daarna volgen de gebouwen.”

Het domein gaat bestaan uit zes appartementen en vijftien recreatiewoningen en is gelegen vlak bij de oude veersteiger in Kamperland, op honderd meter afstand van het Veerse Meer. De architect heeft zich laten inspireren door Engelse landgoederen en de negentiende-eeuwse Romantiek, een stroming waar aandacht voor de natuur centraal staat.

Luxe, natuur en beleving
De verhuur van het domein is in handen van LARGO, aanbieder van exclusieve accommodaties in binnen- en buitenland. “Voor LARGO zijn beleving en uitstraling van groot belang”, aldus Riemens. “Met deze nieuwe appartementen en woningen wordt ingespeeld op de trends in de huidige recreatiemarkt: de behoefte aan luxe, kwaliteit, natuur en beleving”, vervolgt hij.

De zeer luxe appartementen en woningen zijn geschikt voor eigen gebruik, verhuur of een combinatie van beide. Particuliere beleggers kunnen de vakantiewoningen en appartementen kopen vanaf een verkoopprijs van € 349.000 excl. btw. Domein Het Camperveer zal naar verwachting in de zomer van 2019 opengaan.

Over LARGO
LARGO is een in 2014 opgericht luxe vakantielabel en aanbieder van exclusieve accommodaties in binnen- en buitenland. Naast een aantal stijlvolle resorts aan de Noordzeekust biedt LARGO een exclusieve selectie droomvilla’s op talrijke toplocaties in de wereld.

Meer informatie:
www.roompotprojects.nl
www.largoresorts.nl/resorts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *