Efteling kondigt sluiting golfbaan aan

In 2034 gaat de golfbaan van De Efteling sluiten. De activiteit sluit niet goed aan bij de kernactiviteiten van het park en heeft bovendien weinig interactie met de andere activiteiten. Over een alternatieve invulling van de vrijkomende 95 ha is nog niets bekend.

De Efteling heeft nu al aangegeven dat de baan in 2034 gaat sluiten om de leden (550) golfclub De Efteling de kans te geven om een alternatief te vinden. Er is volgens een woordvoerster nauwelijks spraken van kruisbestuiving tussen De Golfbaan en de andere activiteiten die De Efteling aanbiedt: “We zien maar zelden dat er vanuit de accommodaties een middagje golf wordt geboekt. Dat is ook niet zo vreemd, want het is niet direct een activiteit die je met de hele familie onderneemt.”

De huidige exploitatie is voor De Efteling niet rendabel en voor de toekomst voorziet men ook geen groei in de golfsport. Wat er met de locatie gaat gebeuren na de beëindiging van de golfclub, is nog niets bekend. Efteling: “Dat ligt nog zo ver weg; daar kunnen we nu nog geen plannen voor maken.” Het bestemmingsplan is redelijk vast omschreven als ‘recreatie-sport-natuur’. Een uitbreiding van het themapark of nieuwe verblijven zijn dan ook niet mogelijk zonder een aanpassing van het bestemmingsplan.

Meer informatie: www.efteling.com/nl/golfpark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *