Drie Limburgse accommodaties sluiten aan bij nieuw platform paardrijden

In mei van dit jaar startte de paardensportbond KNHS een website voor recreatief paardrijden; www.buitenrijden.nl. De website moet nog worden gevuld met een breed aanbod voor recreatief paardrijden. Afgelopen week sloten drie Limburgse accommodaties zich aan bij het platform.

Platform voor recreatief paardrijden

Op buitenrijden.nl brengt de KNHS alle informatie over buitenrijden en ruitertoerisme samen. Accommodaties kunnen zich aansluiten bij het label Paarden Welkom. Het gevelbord van Paarden Welkom bij een accommodatie staat voor passende voorzieningen voor ruiter en paard, fijne accommodatie en prima lunchmogelijkheden. De eerste Paarden Welkom bedrijven nemen deel aan een pilot. Het aantal accommodaties zal nog groeien. 

Drie Limburgse bedrijven sluiten aan

Afgelopen week sloten drie Limburgse bedrijven zich aan bij het netwerk buitenrijden.nl. Namens de KNHS was accountmanager Patricia Bronkhorst aanwezig bij het overhandigen van de met het Paarden Welkom-logo voorziene gevelplaten aan Martin Simons en Sonja Welter van Rijstal Venhof, Herbert Willemsen van Jägerhof en Femke Thijssen van Bergemo.

Zowel FNRS bedrijf Rijstal Venhof, Paardenpension Jägerhof als FNRS Ruitersportcentrum Bergemo hebben meegedraaid in de pilotfase. De aangesloten accommodaties en bedrijven tonen hun gastvrijheid voor paard en ruiter door middel van het gevelbord. Allereerst zijn er bij deze bedrijven goede voorzieningen voor paard en ruiter aanwezig, waaronder verblijfsmogelijkheden, en wordt er alles aan gedaan om ruiters zorgen uit handen te nemen zodat ze optimaal kunnen genieten van een (meerdaagse) rit of vakantie.

Limburg ontwikkelt zich tot paardrij-bestemming

In Limburg wordt hard gewerkt aan een provinciaal dekkend knooppuntennetwerk voor ruiters en menners. Inmiddels is dat voor bijna 70% gereed is. Belangrijke volgende stap volgens initiatiefnemers van het label, Cissy Schuring (Manager Limburg Paardensport) en Giel Polman (directeur Limburg Marketing VVV Midden-Limburg), is het vermarkten van de routes. “Wij zijn zeer verheugd dat dit initiatief door de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) is opgepakt en landelijk wordt uitgerold. Een bijzonder moment vandaag, nu na de pilot die wij samen hebben gedraaid in onze regio de eerste bedrijven het gevelbord ontvangen”, aldus de samenwerkende organisaties.

Meer informatie: www.buitenrijden.nl/content/paarden-welkom/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *