Belvilla ziet groeiende behoefte aan grotere vakantiewoningen

Vakantiehuizenspecialist Belvilla deed onderzoek naar de vakantiewensen van gezinnen. Het onderzoek toont aan dat ruim zeven op de tien gezinnen graag een gezinsvakantie doorbrengt samen met niet-gezinsleden, zoals opa en oma of een bevriend gezin.

Pietershof

Gezelligheid voorop, maar niet te lang
Gezelligheid blijkt veruit de belangrijkste reden om met niet-gezinsleden op vakantie te gaan. Dat geldt voor 75% van de respondenten die positief staan tegenover een gezinsvakantie in groep. Een aantal dagen samen biedt de kans om echt de tijd te nemen voor elkaar, weer eens goed bij te praten en plezier te hebben. Speelkameraadjes voor de kinderen (48,7%) vormt de tweede belangrijkste reden. Bijna 1/3 vindt het financiële aspect belangrijk; zij geven aan dat een vakantie in groep scheelt in de kosten. Voor ruim een kwart is ‘iets te vieren’ een reden voor een dergelijke groepsvakantie, zoals een huwelijksjubileum of verjaardag.
Qua verblijfsduur is een (lang)weekend voor een kwart van de respondenten het maximum, terwijl ruim de helft niet langer dan een week zou gaan.

Met meerdere gezinnen of (schoon)ouders
Bevriende gezinnen vormen het favoriete reisgezelschap voor een ‘gezin in groep’, maar ook een vakantie met drie generaties blijkt aansprekend. Een weekendje weg is veruit favoriet: 89,7% bij een meerdere-gezinnen-vakantie en 83,2% bij een verblijf met drie generaties. Voor een wintersport- of zomervakantie blijken bevriende gezinnen het in populariteit enigszins te winnen van opa en oma. Ruim de helft ziet een wintersport- of zomervakantie met meerdere gezinnen wel zitten. Ruim 40% vindt een zomervakantie met drie generaties aansprekend en ruim 1/3 zou overwegen om met opa en oma op wintersport te gaan.

Privacy en eigen ritme belangrijk
Circa 2/3 van de respondenten geeft aan zeer te hechten aan privacy. Daarnaast blijkt een eigen dagindeling belangrijk. “Zowel qua privacy als privéritme biedt een vakantiehuis het optimale”, aldus Hedwig Wassing, directeur van Belvilla. “Sowieso biedt een vakantiehuis relatief veel vrijheid en privacy, doordat het in feite een ’tijdelijk thuis’ wordt voor de gast. Je hoeft geen enkele rekening te houden met een ontbijtbuffet of excursieprogramma. Iedere gast bepaalt volledig zelf hoe hij zijn verblijf invult. Op onze website hebben wij die privacywens nog verder vertaald door huizen te kunnen selecteren op aantal slaapkamers en/of badkamers.”

Aan het onderzoek namen bijna 500 respondenten deel met thuiswonende kinderen onder de 18 jaar.

De Belvilla themawebsite voor gezinnen: www.belvilla.nl/vakantiehuis-kinderen
Het groepsaanbod van Belvilla: www.belvilla.nl/vakantiehuis-groepen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *