Zondag eerste korte rokjesdag

Met een 7 in het zuidoosten en een 6 in het midden van het land lijkt zondag de eerste korte rokjesdag van het jaar te worden. Naar verwachting van weeronline.nl stijgt de temperatuur tot 22 graden, met een lichte bries scoort het korte rokjes weercijfer voor het eerst dit jaar een voldoende.

Ook is het voor het eerst prima barbequeweer. Op veel plaatsen in het binnenland scoort het BBQ-weercijfer een 7 of een 8.

Zaterdag
Zaterdag ondervinden we nog wat hinder van een naar het oosten wegtrekkende storing. De dag begint bewolkt en met buien. In de middag trekken de buien naar Duitsland weg. We bevinden ons nog niet in de echt warme lucht en bovendien waait de wind uit westelijke richting. Door het nog koude Noordzeewater heeft dit een negatief effect op de middagtemperatuur. Het wordt 11 graden in Groningen tot 14 graden in het zuiden en zuidoosten. Vlak langs de (west)kust blijft de temperatuur vermoedelijk zelfs onder 10 graden steken. De westelijke kustgebieden hebben wel de laagste neerslagkansen, dus slecht weer kunnen we het niet noemen.

Zondag korte rokjes dag
Zondag kunnen we uitroepen tot eerste ‘korte rokjes dag’. Het korterokjes-weercijfer van weeronline.nl komt dan voor het eerst dit jaar in delen van het land op voldoendes uit.

In de nacht van zaterdag op zondag draait de wind naar het zuiden en daarmee wordt warme lucht aangevoerd. Het blijft droog en de zon schijnt regelmatig. De zuidenwind neemt toe tot matig, dus bedenk goed waar je de barbecue neerzet. De maximumtemperatuur komt uit tussen 16 en 19 graden in het noorden en noordwesten en tussen 19 en 22 graden in de rest van het land. Daar waar de zuidenwind over een groot wateroppervlak waait blijft de temperatuur een aantal graden achter. Dit geldt bijvoorbeeld voor het zuidwesten van Friesland, de Wadden en een aantal plekken in Zeeland.

Daarna
Na het weekend zoekt de wind de zuidwesthoek op. De aangevoerde lucht blijft voorlopig zacht. Niet elke dag zal droog en zonnig verlopen, maar met 15-18 graden overdag en minima rond 7 graden mogen we over de temperatuur niet klagen.

Korte rokjes weercijfer: http://www.weeronline.nl/Europa/Korte-rokjes-Nederland/135/9

BBQ-weercijfer: http://www.weeronline.nl/Europa/Barbecue-Nederland/135/2

Meer weerbericht: http://www.weeronline.nl/weerbericht-nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *