Visit Holland App voor I-phone beschikbaar

Het NBTC lanceert vandaag een nieuwe gratis app voor de I-phone, waarmee toeristen in 9 talen worden geïnformeerd over diverse bezienswaardigheden. De app bevat o.a. een complete lijst met de mooiste steden, regio’s, musea, attracties, architectuur, natuurgebieden en winkels van Nederland.

screenshot van de app

Mobiele informatie
De rol van de mobiele telefoon tijdens de vakantie wordt steeds belangrijker. De traditionele reisgids wordt steeds vaker vervangen door mobiele apps die op basis van een locatie kunnen voorzien in de informatiebehoefte. Tegelijkertijd wil de reiziger zijn ervaringen direct kunnen delen met vrienden. Natasja Fortuin, manager Online Marketing NBTC: “Met de lancering van de Visit Holland App speelt het NBTC in op deze ontwikkelingen en geven we vorm aan de onlinestrategie die gericht is op engagement, conversie en het voorzien in de individuele informatiebehoefte van de bezoeker.”

Co-creatie
Het NBTC heeft onder de naam Visit Holland een levendige en actieve community op Facebook. De fans delen er tips, ideeën en hun liefde voor Nederland. “Bij de ontwikkeling van de app hebben we onze fans gevraagd wat zij verwachten van een Visit Holland App. Mede op basis van hun input zijn we gekomen tot de vijf stappen in de app: oriëntatie, inspiratie, plannen, onderweg en look & share,” aldus Fortuin.

Overige basisinformatie over de app:

  • – Reisinformatie en tips zijn offline beschikbaar.
  • – Met de app kan een hotel worden geboekt
  • – Kaarten van alle grote steden zijn offline beschikbaar.
  • – Toeristen kunnen hun eigen agenda maken.
  • – Beschikbaar in 9 talen: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Zweeds, Deens en Japans.
  • – Beschikbaar met een ‘Bij mij in de buurt’ functionaliteit.
  • – Persoonlijke reisinformatie die aansluit op uw reisgezelschap, interesses en budget.
  • – Originele informatie en nuttige reisplannen.

Een Androïd versie van de app staat gepland voor begin 2013.

Aanhaakmogelijkheden?
Op welke wijze kunnen recreatiebedrijven worden opgenomen in, of aanhaken bij deze app? Dat is volgens het NBTC mogelijk via de reguliere kanalen van het internet: “Bedrijven kunnen ontsloten worden in de Visit Holland App door zich te registeren op Google Places. In de app zit de functie ‘in de buurt’ die laat zien wat er in de buurt van de gebruiker zit per categorie (winkelen, restaurants, reizen, attracties, wellness, campings, musea, hotels, uitgaansleven).”

Meer informatie: www.nbtc.nl

download in de app store van Apple

Wilt u weten hoe de app tot stand is gekomen? Bekijk dan onderstaand filmpje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *