Themazone Timboektoe met treintje is grootste investering tot nu toe voor Sanjes Safari

Het Friese attractiepark Sanjes Safari opende afgelopen maand een compleet nieuwe Afrikaanse themazone ‘Timboektoe’, met daar o.a. een treintje en diverse speel en klimtoestellen. Met een kostenplaatje € 500.000 was dit de grootste investering tot nu toe. De foto’s van de nieuwe themazone zien er veelbelovend uit

Deze attractie is in samenwerking met Speelmaatje ontworpen en door hen gebouwd. De houten structuren zijn in februari door Speelmaatje geplaatst, daarna heeft het park zelf de verdere aankleding en thematisering verzorgd. Het treintje is in principe vrij toegankelijk (geen wachtrij) en de capaciteit van de attractie wordt geschat op zo’n 275 per uur.

Hoog boven de hal van het park doemt de toren van ‘Timboektoe’ op. De 8 meter hoge toren is deel van de nieuwe attractie, want wie dichterbij komt zal een sfeervolle Afrikaanse stad aantreffen met klim en klauter bouwwerk, zandspeelfabriek en een ware fata morgana waar kinderen onder ander met de trein doorheen kunnen rijden.

In de zoektocht naar uitbreiding liep eigenaar Visbeek al langer met het idee rond om een nieuwe attractie te  creëren rondom Timboektoe, zo vertelt hij. “De naam Timboektoe roept bij mensen een gevoel van avontuur op. Daar wilde ik iets mee.” In het bedrijf Speelmaatje vond Visbeek de creatief partner die het idee verder uitwerkte en bouwde. Er is uiteindelijk een half jaar gewerkt aan de realisatie van de nieuwe attractie.

Sanjes Safari is een gecombineerd attractiepark en dierentuin met een oppervlakte van 3 ha.. In 2023 ontving het park 60.000 bezoekers.

Meer informatie: www.sanjessafari.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *